Nieuws Actueel

Prikbord Overheid: Geld voor innovatie

De meest in het oog lopende nieuwe regels, subsidies, verordeningen, inschrijvingen en verkeersmaatregelen.

Van onze redactie 28 juni 2016

Prikbord overheid 1065

Steun kredietuniesDe provincie steunt kredietunies met 300.000 euro in hun opstartfase. Ze kunnen van 1 juni 2016 t/m 31 december 2018 subsidie aanvragen voor het versterken van hun marktpositie en de professionalisering van de organisatie. kredietuniebrabant.nl

Stimuleren procestechniekHet ministerie van OCW steekt geld in de samenwerking tussen De Leijgraaf in Oss, Koning Willem I College in Den Bosch en het regionale bedrijfsleven (Mars, Campina, Heineken en MSD). De subsidie komt ten goede aan de opleidingen procestechniek. De Leijgraaf is bezig met het inrichten van een proceshal in Oss. De eerste machines zijn er al.

Geld voor innovatieZeven innovatieprojecten in Noordoost-Brabant kunnen ruim 200.000 euro tegemoet zien van AgriFood Capital. Het gaat om Prepatory Phase Agri-Space in Den Bosch (opzetten centrum voor ontwikkeling van ICT-toepassingen); Voets Specialisten (verbetering assortiment en distributiesystemen regionale producenten); Gered + Gerookt (ontwikkelen producten op basis van paprika en wortel); Fruitsorteerbedrijf Van den Elzen (realiseren afzetkanalen biologische appelsnacks); Onora (biologische grafkist); Dutch Quinoa Group (ontwikkelen producten met quinoa) en M. Hanegraaf (ontwikkelen van indampproces voor zuivel).

Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar middenbrabant@deondernemer.nl.