Nieuws Actueel

Rembrandt is tevreden over de eerste week

Stadsbioscoop Rembrandt aan het Velperplein in Arnhem heeft een goede eerste week achter de rug, zegt bedrijfsleider Ted Chiaradia in De Gelderlander. "Het kan drukker, het kan beter, maar we hebben heel veel positieve reacties gekregen. Het gaat goed."

MARCO BOUMAN 7 maart 2016

Bioscoop Theater Thinkstock

De afgelopen twee weken kreeg de bioscoop in het Rembrandt Theater, vrijgekomen na de verhuizing van Pathé, zo'n 4.000 bezoekers over de vloer, inclusief het proefdraaien vóór de opening. "Dat is volgens de prognose. We zijn tevreden."

Het commerciële filmhuis, dat de nadruk wil leggen op cinemabeleving, werd vorige week dinsdag officieel geopend met de Arnhemse voorpremière van Knielen op een bed violen, naar de gelijknamige bestseller van de Edese schrijver Jan Siebelink.

OpeningSinds donderdag 25 februari is het theater officieel voor publiek geopend en worden in alle zalen films vertoond. "De best bezochte titel was afgelopen week Knielen op een bed violen, maar dat was te verwachten, met een film die zich afspeelt in Velp."

Met name de matineevoorstellingen draaien goed, zegt Chiaradia. "Het lijkt nu misschien soms wat leeg, maar dat komt ook doordat we veel zalen en veel voorstellingen hebben."

Hij overweegt de late films te schrappen. "Kwart voor tien is voor Arnhem blijkbaar te laat."

200.000Pim Hermeling van filmdistributeur September Film, die Stadsbioscoop Rembrandt exploiteert, streeft ernaar jaarlijks 150.000 tot 200.000 filmliefhebbers te trekken naar het monumentale theater in Arnhem. Het is de eerste van een keten bioscopen die de oud-Arnhemmer in Nederland wil opzetten. Chiaradia verwacht dit eerste jaar op zo'n 100.000 mensen uit te komen. "We zijn natuurlijk niet in januari begonnen."

In 2017 zou het aantal bezoekers aan Stadsbioscoop Rembrandt dan moeten doorgroeien naar zo'n 150.000.