Nieuws Actueel

Resultaten Ahold en ABN AMRO centraal op drukke beursdag

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van supermarktconcern Ahold Delhaize en ABN AMRO. Ahold Delhaize profiteerde afgelopen kwartaal van de duurdere dollar en zag de omzet met bijna 21 procent stijgen. Tegen constante wisselkoersen namen de verkopen met dik 9 procent toe. Dankzij de sterke kwartaalresultaten schroefde het Nederlands-Belgische concern de winstverwachting voor het hele jaar op. Ook werd een nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd van 1 miljard euro.

ANP 9 november 2022

ANP091122071 1

ABN AMRO heeft zijn winst in het afgelopen kwartaal meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden, ondanks de hoge inflatie en afzwakkende economie in Nederland. Topman Robert Swaak geeft aan zorgen te hebben over de economische vooruitzichten, maar is er niettemin van overtuigd dat de bank goed in staat is om de situatie te doorstaan.

Ook houden de beleggers de uitkomsten van de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in de gaten. De stembureaus zijn inmiddels gesloten. De Democraten lijken de controle in het Huis van Afgevaardigden te verliezen aan de Republikeinen, voorspellen vooraanstaande Amerikaanse media. In de Senaat liggen de twee partijen te dicht bij elkaar om een zinnige prognose te maken.

Aalberts

De AEX-index koerst af op een licht lager begin van de drukke beursdag. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te openen. Buiten het Damrak kwamen onder meer de Duitse bank Commerzbank en de Belgische bank KBC Groep met resultaten.

Industrieel toeleverancier Aalberts liet weten dat de omzet in de eerste tien maanden van het jaar is gestegen. Ook het orderboek liep verder vol. Het bedrijf kampt nog wel met verstoringen in de leveringsketens en houdt daarom hogere voorraden aan.

Olieprijs

InPost, Alfen en CTP kwamen eveneens met cijfers. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes boekte meer winst in het derde kwartaal, maar waarschuwde voor onzekerheid rond de belangrijke feestdagenperiode vanwege de verslechterde economische vooruitzichten.

Energiespecialist Alfen blijft profiteren van de grote vraag naar laadinfrastructuur voor elektrische auto's en verdubbelde de omzet in het derde kwartaal ruimschoots. Topman Marco Roeleveld sprak van een wederom sterk kwartaal van Alfen. Logistiek vastgoedbedrijf CTP zag de netto-huurinkomsten in de eerste negen maanden van het jaar flink stijgen en hield vast aan zijn winstverwachting voor het hele jaar.

De euro was 1,0060 dollar waard, tegen 1,0089 een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde een fractie in prijs tot 88,87 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 95,40 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws