Aangeboden door Ankorstore

Branded Content Retail

Rewild Retail: Ankorstore geeft winkeliers hun winkelstraten terug

Ankorstore droomt van een winkelstraat waarin lokale winkeliers weer het levendige hart vormen. Het grootste online retailplatform van Europa helpt winkeliers en zelfstandige merken te groeien, zodat zij beter opgewassen zijn tegen de grote winkelketens en megastores die nu domineren.

Patrick Wessels 13 juni 2022

3 18 Augmented Objects Key Visual 02

Met de missie Rewild Retail bouwt het platform aan een bloeiend ecosysteem. Dat systeem heeft z’n wortels in data en technologie, met goede inkoopvoorwaarden en toegang tot de leukste en hipste merken om winkeliers weer helemaal te laten opbloeien. Pierre-Louis Lacoste is oud-retailer en medeoprichter van Ankorstore. Hij vertelt: ,,Het is ons doel een wereldwijde beweging te starten die de retailbranche niet verstoort, maar herstelt tot een ecosysteem waar iedere onafhankelijke retailer onderdeel van kan zijn.”

''Het platform en ecosysteem voor lokale winkeliers en zelfstandige merken gebruikt innovatieve technologie en data om bijvoorbeeld gunstige inkoopvoorwaarden te realiseren''

Pierre-Louis Lacoste, oud-retailer en medeoprichter van Ankorstore

Platform met aandacht voor lokale winkeliers

Ankorstore werd in 2019 opgericht en bereikte binnen 2 jaar de status van ‘unicorn’, als bedrijf met een waardering van minimaal 1 miljard dollar. Met kantoren in onder andere Parijs, Londen, Berlijn, Barcelona en Amsterdam en meer dan 600 medewerkers is er in zeer korte tijd een serieuze speler opgestaan. Het platform brengt meer dan 20.000 merken en 250.000 winkeliers uit 33 landen samen. Dat lokale winkeliers er precies vinden wat zij zoeken om te groeien lijkt een belangrijke reden voor de snelle groei van Ankorstore. Winkeliers profiteren er bovendien van lage minimale bestelwaardes en alle leuke en hippe merken om bij te bestellen.Het platform biedt hen de aandacht die ze nodig hebben om op te bloeien.

Dat vertelt bijvoorbeeld Anneke Schuurman, van woonwinkel Antonia’Z in de 9 Straatjes in Amsterdam: ,,Sinds ik inkoop via Ankorstore gaat dat veel makkelijker. Ik heb ook toegang tot internationale merken, waar ik meer unieke producten vindt dan alleen in Nederland. Ik vind het vooral fijn dat ik alles in één platform bij elkaar heb, van kleding tot accessoires en alles wat ik wil inkopen.”

Ankorstore is er speciaal voor lokale winkeliers. Het platform en ecosysteem voor lokale winkeliers en zelfstandige merken gebruikt innovatieve technologie en data om bijvoorbeeld gunstige inkoopvoorwaarden te realiseren. Winkeliers kunnen al vanaf €100 per bestelling bij merken inkopen. Bovendien geldt er een betalingstermijn van 60 dagen. Dit betekent in sommige gevallen dat winkeliers de voorraad al hebben verkocht, voordat ze die hoeven af te rekenen. Winkeliers kunnen bovendien profiteren van kortingen tot 20% op alle bestellingen, zodat hun marges flink verbeteren. Alles wat ze daarvoor hoeven te doen is het bestellen van meerdere merken, waarmee ze zorgen voor een gevarieerd assortiment in hun winkel.

Zichtbaarheid voor zelfstandige merken

Die zelfstandige merken krijgen aan de andere kant de zichtbaarheid die ze nodig hebben om te groeien. Eén van de merken in het online ecosysteem is speciaalbier-brouwer Lowlander: ,,Wij streven ernaar om iets groters te b(r)ouwen dan ‘craft’ bier. Door in te spelen op nieuwe consumentenbehoeften hebben we een enorme groei gerealiseerd, zowel in Nederland als in de ons omringende landen. Ankorstore helpt ons die groei verder vorm te geven.”

Ankorstore brengt daarmee alles samen wat er nodig is om de levendige bloei van de winkelstraat te herstellen. ,,Een divers en uniek productaanbod is essentieel voor veel onafhankelijke retailers”, zegt Nicolas D’Audiffret, co-CEO en medeoprichter van Ankorstore. “Wij hebben ons bedrijfsmodel daarop aangepast om merken en retailers optimale marges te bieden, in overeenstemming met hun zakelijke behoeften.”

''Ankorstore brengt alles samen wat er nodig is om de levendige bloei van de winkelstraat te herstellen'

Pierre-Louis Lacoste, oud-retailer en medeoprichter van Ankorstore

Samen in een hechte community

Lokale winkeliers en zelfstandige merken verdienen volgens Ankorstore een steuntje in de rug. Het platform creëert de ideale omstandigheden om te groeien en te bloeien en het daarmee op te nemen tegen de megastores en grote ketens die alle diversiteit uit de winkelstraat hebben verdrongen.

Dankzij Ankorstore en z’n Rewild Retail-missie ligt er een nieuwe basis voor diversiteit, creativiteit, wendbaarheid én onafhankelijkheid. Op die manier herstelt het natuurlijke evenwicht in de winkelstraat, zodat lokale winkeliers weer de mogelijkheden krijgen die ze verdienen. Andersom krijgen zelfstandige merken de kans om zich aan een groot publiek te presenteren, samen met winkeliers die vanuit pure passie zoeken naar nieuwe bestseller-producten.

Op die manier winnen met Ankorstore de lokale winkelier, het zelfstandige merk én de consument. De winkelstraat wordt weer een plek om te ontdekken, te verwonderen en samen te genieten van opgebloeide levendigheid in een lokale gemeenschap.

Ontdek de merken, verdien tot 20% korting en bestel al vanaf €100 per merk. Meld je gratis aan op Ankorstore.com.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws