Nieuws Retail

Geen doorstart Miller & Monroe, moederbedrijf heeft 43 miljoen schuld

Het doek is definitief gevallen voor de winkels van Miller & Monroe. Er is geen doorstart mogelijk na het faillissement van moederbedrijf Vidrea Retail. Deze partij laat een schuld achter van zeker 43 miljoen euro.

De Ondernemer 22 augustus 2019

Miller Monroe

Ondanks de interesse van meerdere partijen zien de curatoren geen heil in een mogelijke doorstart van het modeconcern. Ook in het plan van bestuurder Lex Hes zag men niets zolang er onduidelijk was over de aanspraken van leveranciers met eigendomsvoorbehouden.

Totale schuld van 43 miljoen euro

Uit het eerste faillissementsverslag blijkt dat het boedelsaldo slechts 283.000 euro bedraagt, melden vakmedia. De Belastingdienst krijgt nog 2,9 miljoen euro, bij andere preferente crediteuren staat nog 2,75 miljoen euro open en aan de banken moet nog eens 2,7 miljoen euro worden betaald. 450 schuldeisers zijn samen nog eens goed voor 35 miljoen euro.

Lees ook: Faillissement moederbedrijf Miller & Monroe

Duitse tak leidde faillissement Miller & Monroe in

Vidrea Retail vroeg in april al uitstel van betaling aan, maar desondanks had men de hoop dat de problemen opgelost zouden kunnen worden. Volgens het bedrijf begonnen de moeilijkheden bij de Duitse tak. Deze vroeg op 1 maart uitstel van betaling aan. Ondanks dat viel het doek voor de 170 winkels van Miller & Monroe in Duitsland. Vidrea kwam vervolgens inliquiditeitsnood omdat het in dit land de kleding leverde. De Nederlandse filialen sloten haar deuren op 1 augustus waardoor 550 mensen zonder werk kwamen te zitten.

Lees ook: Winkels Miller & Monroe krijgen meer tijd

Huurverplichting 700.000 per maand

Vidrea Retail had in totaal 72 winkels in Nederland waarvan het de huur niet heeft opgezegd. De eigenaren van 37 panden hebben dat inmiddels wel gedaan. De huurverplichtingen bedragen ongeveer 700.000 per maand.