Nieuws Retail

Intertoys sluit nog eens meer dan 60 winkels

De speelgoedteken Intertoys sluit nog eens 62 winkels. Vorige week werd bekend dat de speelgoedketen wordt overgenomen door Green Swan, een Portugees investeringsfonds. De doorstart volgde op het faillissement van Intertoys op 21 februari, zo meldt het AD.

Redactie 14 maart 2019

Intertoys 1

Green Swan liet vorige week al weten 91 winkels af te stoten, daar komen er dus nu nog 62 bij. Volgens de woordvoerder zijn de winkels niet rendabel genoeg om door te gaan. De speelgoedketen telde 286 eigen winkels. Daarnaast zijn er 100 franchise-winkels. Mogelijk nemen franchisenemers een enkele winkel nog over, maar dat is nog onzeker.

Medewerkers

Met de doorstart behouden zo'n 1000 tot 1500 mensen hun baan. Omdat alle arbeidscontracten volgende week aflopen, moeten de medewerkers voor 22 maart een nieuw contract aangeboden krijgen. Sommige werknemers krijgen kortlopende contracten aangeboden, tot mei, om de sluiting van de winkel waar ze werken af te wikkelen. Anderen, die werken in winkels die open blijven, krijgen langere contracten.

De woordvoerder van Intertoys laat weten dat de bedrijfsleiders over de selectie van medewerkers gaan. ,,We proberen medewerkers binnen te houden.’’ Op verhalen van medewerkers dat zij het gezien hun leeftijd kunnen schudden, zegt hij: ,,Dat mag natuurlijk niet.’’

Green Swan heeft de afgelopen tijd al verschillende speelgoedwinkels overgenomen onder andere in België, Portugal en Spanje. In verschillende landen in Europa is het bezig om in de winkels hippe ‘speelervaringen’ te creëren. Zo experimenteert het bedrijf met Toys ‘R’ Us in Spanje en Portugal met escaperooms en kerstmannen die cadeautjes bij de kinderen thuisbezorgen. Daarmee wil het bedrijf ook hier in Nederland gaan experimenteren.