Nieuws Retail

'Mooiste supermarkt van het jaar' staat in Koog aan de Zaan

De Albert Heijn-supermarkt in Koog aan de Zaan van franchisefamilie Vos is uitgeroepen tot de 'mooiste van het jaar 2019'. De bijzondere supermarkt is gevestigd onder de snelweg A8.

Van onze redactie 8 november 2019

Albertheijn koogaandezaan supermarkt mooiste 2019

Dit is 'm, de mooiste van Nederland, ónder een snelweg. Foto: Albert Heijn.

De opmerkelijke, onder de snelweg A8 gelegen winkel van Paul en Natasja en Peter en Masha Vos is het mooiste supermarktproject van het afgelopen jaar. Dat is donderdag 7 november bekendgemaakt

Tijdens het Supermarktvastgoedcongres dat in Oostzaan is gehouden werd de uitslag van de jaarlijkse verkiezing bekendgemaakt. Vorig jaar ging de titel ook naar een nieuwe Albert Heijn-supermarkt, de vestiging in het Gelderse Huissen. Een jaar eerder was de felbegeerde prijs voor Lidl in Tilburg, het filiaal aan de Heyhoefpromenade.

"Dit is een supermarkt die als inspiratie kan dienen voor vergelijkbare opgaven in andere steden, in binnen- en buitenland"

Juryrapport

Out of the box

De jury waardeert in de breedste zin des woords de moed van de ondernemersfamilie Vos om op een bijzondere locatie ónder de snelweg A8 een supermarkt te beginnen.

Het juryrapport meldt onder meer: ‘Het valt de AH-ondernemers in Koog aan de Zaan te prijzen dat ze de moed hebben gehad om ‘out of the box’ te denken, en niet voor de gemakkelijke weg hebben gekozen. De herontwikkeling annex vergroting heeft niet alleen het commerciële succes van de supermarkt vergroot, maar heeft ook het gebied rondom een belangrijke impuls gegeven; met een veiliger omgeving rondom de basisschool, een betere inpassing van het Cruyff-court en meer eenheid tussen de beide dorpsdelen. Dit is een supermarkt die als inspiratie kan dienen voor vergelijkbare opgaven in andere steden, in binnen- en buitenland.’

Jumbo, Plus, Lidl, Coop

De winkel van de multifranchisers, die vijf AH’s uitbaten, nam het in de finale op Jumbo Weert (Sint Jobplein), Plus Dordrecht (Dubbelsteynlaan) Lidl Aalsmeer (Stationsweg) en Coop Nijmegen (Burghardt van de Berghstraat).

De jury van de verkiezing bestond uit uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).