Nieuws Retail

De Pindakaaswinkel opent tijdelijke winkels op NS-stations

Ondernemer Michiel Vos opende zes jaar geleden de eerste pindakaaswinkel ter wereld in het pand achter zijn huis aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. De naam van de pindakaaswinkel? De Pindakaaswinkel. Inmiddels telt de keten talloze filialen en opent het deze maand de eerste winkels op NS-stations.

Van onze redactie 16 augustus 2022

Pindakaaswinkel ondernemers

Drie 'Pindabazen' met rechts oprichter Michiel Vos. Foto: De Pindakaaswinkel

Van jongs af aan is deze ex-bioboer Michiel Vos groot pindakaasfan. Toch miste hij variatie in het bestaande aanbod. Na een aantal succesvolle testen besloot de 'Pindabaas' er serieus werk van te maken met tien smaken zelf gemaakte pindakaas. Toen De Pindakaaswinkel in 2016 de deuren opende, waren de reacties volgens de ondernemer overweldigend, met als gevolg rijen enthousiaste klanten voor de deur en potten pindakaas tot in de slaapkamer.

''Met onze pop-upwinkels op grote NS stations zetten we nu, op een bij uitstek alledaagse plek, pindakaas op het voetstuk dat het verdient''

Michiel Vos, oprichter De Pindakaaswinkel

De Pindakaaswinkel begonnen met tour van pop-upwinkels lang de NS-stations

In 2021 heeft De Pindakaaswinkel ingezet op een serieus winkelformat en zijn we gegroeid van drie winkels naar achttien winkels op toplocaties in het centrum van de grootste Nederlandse steden. Inmiddels is de volgende stap gestart. De winkelketen is begonnen met een tour van pop-upwinkels lang de NS-stations. Op maandag 8 augustus opende de eerste tijdelijke stationswinkel op Utrecht Centraal en op maandag 15 augustus startte de winkel op station Amsterdam Centraal.

Lees ook: Hoe een bezoekje aan De Pindakaaswinkel het leven van Nico Dijkshoorn lijkt te veranderen

Pindaplant bindt stikstof waardoor het de grond rijker maakt

Vos: ,,Wij hebben als missie om pindakaas op het voetstukte zetten dat het verdient. We zijn in 2016 gestart om de pindakaas uit het alledaagse te halen en te laten zie hoe bijzonder het product eigenlijk is. Pindakaas is namelijk goed voor jou; het bevat veel eiwitten en goede vetten, het is goed voor de aarde; de pindaplant bindt stikstof waardoor het de grond rijker maakt en pindakaas is ook nog eens enorm lekker. Met onze pop-upwinkels op grote NS stations zetten we nu, op een bij uitstek alledaagse plek, pindakaas op het voetstuk dat het verdient.”

De pop-upwinkel op Utrecht Centraal is nog tot en met 21 augustus dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Daarna volgt Amsterdam Centraal station voor een periode van vijf weken.

Lees ook: Waar ligt de sweetspot van jouw lokale onderneming? Ga op zoek

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws