Aangeboden door SPAR

Branded Content Retail

SPAR biedt startende franchisenemers kansen om aan hun toekomst te bouwen

SPAR is aan een niet te stuiten opmars bezig. Het geheim: zelfstandige franchisenemers die onder de veilige paraplu van een stevige organisatie veel vrijheid krijgen om hún winkel te runnen. Of zoals de Middelburgse franchisenemer Glenn Alders het verwoordt: ,,Ik ben een authentieke kruidenier, maar wel in een hypermoderne winkel.”

Anke Derkse 15 februari 2022

SPAR Middelburg Glenn Alders supermarkt winkel

Glenn Alders: ,,Ik heb niet lang hoeven nadenken om bij SPAR te komen.” Foto: Suzan Fotografie

Die authentieke kruidenier slaat volgens Alders vooral op de persoonlijke benadering van en serviceverlening aan de klant. Zelf is hij zijn SPAR-citywinkel gestart in maart 2020, tien dagen vóór de eerste lockdown. ,,Daardoor is de openingscampagne flink in het water gevallen en zakte de omzet na de eerste dagen behoorlijk weg”, schetst Alders zijn ‘wittebroodsweken’. ,,In onze winkel neemt de foodservice, met verse belegde broodjes die mensen aan onze bartafel kunnen opeten, een prominente plaats in. Dat valt onder horeca en konden we dus niet exploiteren op dat moment. Het fijne van SPAR is dat je ook in zo’n situatie kunt rekenen op je vaste regiomanager die met je meedenkt en dicht bij je staat. Gelukkig trok de verkoop na die eerste dip snel weer aan en wisten de mensen ons steeds beter te vinden.”

Zelf een winkel beginnen

Als franchisenemer kun je voor een deel zelf je assortiment bepalen, afgestemd op de behoefte van jouw klanten in jouw buurt. ,,Ik heb enkele oudere klanten die in coronatijd schrik hebben om naar de winkel te komen. Die bellen hun boodschappenlijstje door, ik vul hun mandje en bezorg alles netjes bij hen thuis.”

“Als franchisenemer bepaal je deels zelf je assortiment, afgestemd op de behoefte van klanten in jouw buurt”

Glenn Alders, SPAR Middelburg

Alders werkte vanaf zijn veertiende in de supermarkt van zijn stiefvader. Na acht jaar vertrok hij naar Unilever, waar hij de kans kreeg om bij veel retailers in de keuken te kijken. Toch was zijn grote wens om ooit zelf een winkel te beginnen.

,,Toen de kans zich voordeed om bij SPAR te komen, heb ik niet lang hoeven nadenken”, vertelt Alders. ,,Ik ben samen met mijn beste vriend als bedrijfsleider het traject ingegaan bij SPAR: stage lopen bij een aantal winkels, meedenken over de precieze inrichting en de winkel helemaal opzetten en runnen. Mijn keuze voor SPAR is absoluut de beste geweest die ik had kunnen maken. Met je winkel sta je midden in de gemeenschap. Naast de lokale bewoners zijn in het hoogseizoen ook de toeristen onze klanten. Als liefhebber heb ik een assortiment van vierhonderd verschillende speciaalbieren in mijn winkel. Zowel vakantiegangers als lokale klanten komen hier speciaal voor, mede doordat er in de wijde omtrek geen slijterij is.”

Nieuwe franchisenemers gezocht

SPAR is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste franchisenemers. Mensen die inventief zijn, het ondernemerschap ambiëren en daarin willen groeien, kunnen rekenen op de ondersteuning van de grote SPAR-familie. ,,Je hoeft maar een bescheiden eigen inleg mee te nemen”, weet Alders. ,,Veel belangrijker is de tijd en energie die je wilt investeren in jouw eigen winkel. Je krijgt echt de kans om vanuit een stabiele basis te bouwen aan je toekomst.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met SPAR. Interesse in franchising? Kijk voor meer info over de ‘franchise-proeverij’ op 26 februari 2022 in Middelburg samenwerkenaanspar.nl

Glenn Alders: ,,Met je winkel sta je midden in de gemeenschap.” Foto: Suzan Fotografie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws