Nieuws Retail

Wielerspeciaalzaak in Heinkenszand blijft trouw aan specialisme

Hij is nog net niet geboren op de racefiets, maar het scheelt niet veel, zegt hij zelf. Daarom verkoopt Davey Jansen alleen racefietsen en mountainbikes in zijn nieuwe winkel in Heinkenszand. De PZC bezocht de nieuwe zaak aan de Kerklaan.

MELITA LANTING | Foto: Mechteld Jansen 19 oktober 2017

Wieler MECHTELD JANSEN

Davey Jansen had al een paar jaar een kleine winkel met louter racefietsen en mountainbikes in Heinkenszand. Maar de zaak werd te klein, en daarom is hij onlangs verhuisd naar een groot pand in de Kerklaan. En hij is trouw gebleven aan zijn keuze om zich te specialiseren.

,,Ik heb een tijdje gewerkt in een gewone fietsenzaak, maar dat is niet mijn ding'', zegt Jansen. Klanten voor een stadsfiets of e-bike verwijst hij daarom graag door naar zijn collega's elders in het dorp. In de nieuwe zaak heeft hij de ruimte, zeker voor de werkplaats waar hij zelf de fietsen afmonteert of repareert.

Lees ook: Hoe Maserati Nederland slim zijn verkopen boost via racefietsers

De liefde van Jansen voor de wielersport is in de winkel ook terug te vinden in de details. Een bordje met de tekst: 'controle anti-dopage' uit de Tour de France, shirts met handtekeningen van bekende renners en twee koersfietsen van André Greipel, meervoudig Duits kampioen. ,,Kijk, zijn naam staat erop.''

Hij verkoopt de 'catalogusmodellen', maar echt nieuw is de wand waar je zelf je eigen fiets kunt samenstellen. ,,Je begint bij het frame en de kleur, en daarna kies je wat voor maat stuur, de lengte van de stuurpen, welk zadel en zo verder'', legt Jansen uit. Want iedereen zit immers op een andere manier het lekkerst op z'n fiets.

Zelf stapt Jansen ook nog regelmatig op zijn tweewieler. Hij koerst op zaterdagmiddag, als de zaak dicht is, nog graag. Hij ziet dat in Zeeland vooral wielrennen populair is; de mountainbike blijft nog wat achter. ,,Al heeft iedere wielrenner wel een mountainbike in de schuur staan voor de winter. Voor mooie routes moet je echter een stukje rijden. We zien veel mensen naar Brabant gaan. De route in de boswachterij (Westenschouwen, red.) is te kort om drie of vier uur te fietsen.''

Ik heb een tijdje gewerkt in een gewone fietsenzaak, maar dat is niet mijn ding

Davey Jansen