Nieuws Actueel

Schade orkaan Ian bedraagt tientallen miljarden dollars

De schade door de zware orkaan Ian die de zuidelijke Amerikaanse staat Florida hard heeft getroffen gaat in de tientallen miljarden dollars lopen. Volgens een bureau dat verzekeringsrisico's berekent, zal de schade voor Amerikaanse verzekeraars door Ian zeker 63 miljard dollar gaan bedragen. Het gaat bijvoorbeeld om schade aan woningen, bedrijven, fabrieken en auto's.

ANP 1 oktober 2022

ANP011022064 1

Daarmee zou de verzekerde schade hoger zijn dan gedacht, want analisten rekenden eerder op een bedrag van 30 tot 40 miljard dollar. De totale schade kan zelfs oplopen tot ruim over de 100 miljard dollar. Daarbij zijn bijvoorbeeld niet-verzekerde woningen ook meegerekend, net als infrastructuur en kosten voor het opruimen van schade. Ian zou de kostbaarste orkaan ooit worden voor Florida.

Ian heeft hele steden onder water gezet en ook tot tientallen doden geleid. Bijna twee miljoen huishoudens in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom. President Joe Biden heeft Ian al verklaard tot grote ramp. Daardoor kunnen inwoners van de getroffen gebieden aanspraak maken op financiële hulp en andere hulpmiddelen, zoals tijdelijk onderdak en reparaties aan hun huis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws