Nieuws Actueel

Schiphol begint vacaturewebsite in strijd tegen personeelstekort

Schiphol is een website begonnen waar de verschillende openstaande vacatures, stages en opleidingen op de luchthaven te zien zullen zijn. Zo wil Schiphol deze makkelijker inzichtelijk maken en de "instroom, doorstroom en mobiliteit" van personeel verbeteren. De luchthaven kampt sinds begin dit jaar met grote problemen door tekorten aan personeel.

ANP 4 november 2022

ANP041122166 1

"Werkzoekenden kunnen vanaf nu alle vacatures in één oogopslag bekijken", zegt directeur Francien David van Luchtvaart Community Schiphol, een samenwerkingsverband van meer dan zeventig bedrijven op Schiphol. Er zijn nu ongeveer veertien werkgevers bij de website aangesloten, maar Schiphol verwacht dat dit aantal verder oploopt. Nu staan er alleen nog vacatures op, stageplekken en opleidingen volgen later.

"Bij elke werkgever worden de vacatures die momenteel openstaan, getoond. Werkzoekenden die interesse hebben en willen solliciteren op een vacature worden doorverwezen naar de ‘werken bij’websites van de werkgevers", zo legt de luchthaven het initiatief uit. Onder meer bij de bagageafhandeling en beveiliging zijn personeelstekorten ontstaan, maar ook bijvoorbeeld de horecabedrijven kunnen extra mensen gebruiken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws