Nieuws Actueel

Siemens verhoogt opnieuw verwachtingen na sterke ordergroei

Het Duitse industrieconcern Siemens heeft zijn verwachtingen voor het hele boekjaar opnieuw opgeschroefd dankzij een sterke groei van de orders. Siemens lijkt daarmee vruchten te plukken van de grote strategische reorganisatie van zijn activiteiten, waarbij het bedrijf zich meer is gaan richten op softwaregestuurde productlijnen met hogere winstmarges en minder op de productie van zware machines.

ANP 17 mei 2023

ANP170523074 1

Siemens heeft veel van zijn kleinere divisies verkocht en bedrijven als gasturbinemaker Siemens Energy en de fabrikant van medische apparatuur Siemens Healthineers op eigen benen gezet. Het bedrijf zag de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar, het tweede kwartaal voor Siemens dat een gebroken boekjaar heeft, met 15 procent stijgen tot 19,4 miljard euro. De nettowinst steeg tot 3,5 miljard euro. Zowel de omzet als de winst vielen hoger uit dan kenners hadden verwacht.

Voor het huidige boekjaar rekent Siemens nu op een omzetgroei van 9 tot 11 procent. Eerder werd nog uitgegaan van een groei tussen 7 en 10 procent. Het bedrijf heeft daarbij nog voor een recordbedrag van 105 miljard euro aan orders op de plank liggen. Dat komt vooral door een record aan bestellingen bij het onderdeel dat treinen maakt. Na een sterke stijging van de vraag tijdens het fiscale tweede kwartaal, verwacht Siemens wel dat de orders in de tweede jaarhelft zullen normaliseren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws