Nieuws Actueel

Snelgroeiend Dok41 krijgt er een etage bij

Het begon zes jaar geleden met technostarters. In 2013 volgden ondernemers in creatieve beroepen zoals app-makers. Dok41 op de Kenniswerf Zeeland in Vlissingen zit nu vol. Dertig innovatieve bedrijfjes vinden er onderdak. Dat is inclusief de loodsen aan de Voltaweg. Maar geen nood, de broedplaats breidt uit met een hele etage, schrijft PZC.

Frank Balkenende (PZC) 4 april 2016

Broedplaats

De snelle groei van Dok41 is best wel uniek, zegt Marjolein Sponselee, één van de vijf projectmanagers/adviseurs. "Dok41 bewijst dat er in Zeeland behoefte bestaat aan een broedplaats waar beginnende, innovatieve ondernemers kunnen werken, begeleiding krijgen en elkaar kunnen ontmoeten. Ook dat laatste heeft meerwaarde. Er zijn zo nieuwe projecten en bedrijven tot stand gekomen. Wat ook goed werkt, is dat we startende ondernemers indien nodig koppelen aan partners van Dok41. Dan heb ik het over bedrijven als Humares, Amels en Team Industrial Services en kennisinstellingen als de UCR, de HZ en Scalda."

Inpandig is een team van experts beschikbaar. Dat helpt bij het maken van businessplannen, projectontwikkeling, financiering en marketing. Tekenend voor het succes van Dok41 is dat de etage is vrijgekomen door het vertrek van Multi Engineering. De starter van weleer verhuisde recent naar een nieuw kantoor aan de Visserijkade in Vlissingen. ,,Dat is precies de bedoeling van Dok41: een starter die doorgroeit naar een robuust bedrijf dat zorgt voor nieuwe banen."

Op de vrijgekomen etage worden zeven kantoren ingericht, met ondernemers in de maritieme sector als nieuwe doelgroep. "Ook komen er een vergaderruimte, een ontmoetingsruimte en 20 flexwerkplekken. Die zijn door iedereen gratis te gebruiken, waarbij we wel sociaal kapitaal in de vorm van diensten terugvragen", zegt Sponselee.

Het concept bestaat al: seats2meet. Dok41 wordt vanaf deze week echter de grootste seats2meet-aanbieder in Zeeland. Wie zich aanmeldt, kan een plek boeken, maar ook online afspraken maken met andere flexplek-gebruikers. "Zo ontstaat vanzelf een community." Dok41 gaat ook meedoen aan een gezamenlijk project van vijf Vlaamse en drie Nederlandse broedplaatsen, waaronder Brainport Eindhoven. Doel: business scheppen, mogelijk ook over de grens. "Het is een teken dat Dok41 als springplank voor beginnende ondernemers serieus wordt genomen.''

Ondernemers in de maritieme sector zijn de nieuwe doelgroep.