Nieuws Actueel

Spinnerij Oosterveld in Enschede steeds populairder

Spinnerij Oosterveld in Enschede loopt langzaam maar zeker vol. Eind vorig jaar stond nog 40 procent van het bedrijfsverzamelgebouw te huur, maar inmiddels is aantal gedaald naar 30 procent. Dat meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 17 januari 2017

Spinnerij Oosterveld 1

Nieuwe huurders van delen van de Spinnerij zijn onder andere Golden Egg Check, dat vanuit het Kennispark verhuist naar Oosterveld. Golden Egg Check is een bedrijf dat software ontwikkelt voor private financierders, om te kunnen beoordelen of een investering voor hen interessant is. Andere nieuwkomers zijn Dutch Student Investments Fund, een investeringsfonds van en voor studenten van de UT en Saxion, en communicatieadviesbureau Raakkracht.

Afgestoten

Walas uit Heerlen is de nieuwe eigenaar van het voormalige textielcomplex. Daarvoor was het van de gemeente Enschede, maar die stoot haar vastgoed af. Walas wil Oosterveld nieuw positioneren als complex voor (ondersteunende) hightech- en innovatieve bedrijven.

Community

Ondernemers moeten wel passen binnen de community. Die koers werpt vruchten af, stelt Peter Borkens van Walas. "Ondernemers melden zich nu ook zelf."

Foto: Emiel Muijderman