Nieuws Actueel

Supers Drimmelen op zondag: eerder open, later dicht

De supermarkten in de gemeente Drimmelen mogen op zondag langer open zijn: van 08.00 tot 22.00 uur. Dat betekent dat ze twee uur vroeger open gaan en twee uur later sluiten dan nu het geval is. Dat schrijft BN DeStem.

Marja Klein Obbink | Foto: ANP 17 februari 2017

Supermarkten openingstijden Drimmelen

De hele gemeenteraad stemde gisteravond in met het gelijktrekken van de openingstijden op zondag met die op de weekdagen. Uit een peiling blijkt dat een meerderheid van de winkeliers (64 procent)hier geen bezwaar tegen heeft.

Voortrekkersrol

Met het loslaten van de openingstijden op zondag heeft Drimmelen een voortrekkersrol in de regio, zei Twan van Meel van de Albert Heijn in Made. In de regio is sprake van zeer wisselende openingstijden. Doordat de winkel in Made nu al twee uur langer open is dan die in Breda wordt een omzetstijging van 14 procent gehaald. Van Meel sprak namens de eigenaren van de Jumbo's in Terheijden en Made, die zich hebben aangesloten bij zijn initiatief. De eigenaar van de Coop in Made zal geen gebruikmaken van de ruimere openingstijden maar heeft geen bezwaar als zijn collega's dat wel doen.

Veranderende consumentengedrag

Voor de gemeenteraad is het veranderende consumentengedrag reden om de openingstijden op zondag niet langer te beperken. Ook het CDA, pleitbezorger van de zondagsrust, stemde uiteindelijk met het voorstel in. Wel waren er twijfels, bleek uit de woorden van Ton Voorheijen. Hij betreurt het dat direct omwonenden niet naar hun mening is gevraagd. Toen hij Twan van Meel daarnaar vroeg kon die hem (voorlopig) geruststellen met de 'harde toezegging' dat de leveringstijden niet zullen veranderen en de overlast dus beperkt zal zijn.

Profiteren

Van Meel benadrukte dat ook andere winkels van de verruiming kunnen profiteren. Hij legde uit: ,,Wat dacht je van de bakker voor een lekker ontbijtje, de slager voor een impulsieve barbeque of de bouwmarkten voor het afmaken van die laatste klus?"

Gerelateerde artikelen

Online supermarkt Picnic verdubbelt de capaciteitJumbo Deventer eerste supermarkt met boodschappen-appFabrikant Glasbest zoekt niches in de supermarkt