Nieuws Actueel

Susanne Beliën is standontwerpster van a tot z

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Erwin Blatter | Foto: Ton van de Meulenhof 24 september 2016

Doorzetter standontwerpster Susanne Belien

De keus zelfstandig te worden, was niet moeilijk voor Susanne Beliën. De standontwerpster en projectmanager vond haar toenmalige baan weliswaar fantastisch, maar de sfeer en manier waarop werd gewerkt maakte dat ze weg wilde. Na een jaar werken in de horeca had de Eindhovense zich voldoende op haar start als ondernemer voorbereid en in juni 2011 begon ze fulltime voor zichzelf.

Nu, vijf jaar later, werkt Susanne - die grafisch ontwerp en interieurontwerp studeerde - samen met drie andere zelfstandigen aan projecten rond standontwerp en standbouw.

Ieder lid van het samenwerkingsverband is verantwoordelijk voor een deel van het proces, variërend van het ontwerp van de stand tot de opbouw op de beurs zelf. Binnen dat proces richt Susanne zich op het ontwerp en projectmanagement.

Ondernemer worden betekende dat zij en haar vriend destijds niet het huis konden kopen dat ze wilden. Gelukkig waren er ook meevallers. ,,Veel mensen gunden me een goede start, dachten mee en hielpen mijn netwerk te vergroten.'' Susanne heeft geleerd dat het belangrijk is niet vanuit huis te werken. Daarom heeft ze een kantoor op Strijp-S. ,,Ik heb alleen maar klanten die via via binnenkomen, die je indirect al kent. Thuis ontmoet je geen andere ondernemers.''

Wie: Susanne Beliën (33)Wat: standontwerp en standbouwWaar: EindhovenSinds: juni 2011Grootte: vier medewerkersContact: realisatiekwartier.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: oostbrabant@deondernemer.nl.