Nieuws Actueel

't Warenhuys opent in voormalig V&D-pand Roosendaal

Het oude V&D-pand in Roosendaal kent een nieuwe bewoner. Martijn Banen opent in de winkel 't Warenhuys. Dat schrijft BN De Stem.

Tim van Boxtel | Foto: Tim van Boxtel 7 november 2016

VD pand t Warenhuys Roosendaal

Lachend kijkt eigenaar Martijn Banen naar buiten. Sinds vrijdagochtend zijn de lappen papier van de ramen gehaald, waardoor het winkelend publiek nu in het oude V&D-pand kan kijken. Dat doet het in groten getale, met een hand boven de ogen tegen het glas gedrukt naar binnen turen. Nog één nachtje slapen, dan gaat 't Warenhuys open.

Toevoeging

"Let maar op, het gaat storm lopen", vertelt de eigenaar van BV WoonWorld XL zelfverzekerd. Hij is samen met zijn compagnon Marian van Lenten het brein achter de nieuwe invulling van het pand, waarin de collecties van tientallen ondernemers staan. "Woonwinkels trekken het centrum uit, wij zijn een toevoeging voor de stad."

Lelijk pand

Alleen de vloer en het plafond doen nog denken aan de vorige huurder. "Het was zo'n lelijk pand toen we hier zes weken geleden in trokken. We hebben onder meer handgeschilderde theaterdoeken opgehangen en voor kleurige spullen gekozen om het op te leuken."

IKEA

Vanochtend om 10.00 uur gaat de winkel open. Het publiek wordt geacht in een vaste route tussen de schappen door te lopen. Dat lijkt een beetje op het format van de IKEA, maar Banen is niet blij met die suggestie. "Kom, we beginnen even opnieuw", zegt hij grappend. "Wij zijn uniek op twee manieren: wij verkopen spullen die nergens anders te krijgen zijn en hebben geen overlap. Zo'n twintig ondernemers staan hier nu met hun collecties, spullen die elkaar aanvullen", vertelt hij, wijzend naar een clubje tafels en stoelen. "Daar ligt een koeienvel onder. Was dat niet zo geweest, dan had het er kneuterig uitgezien."

Veelzijdig

Een tekening van Andy Warhol, een Tibetaanse kast, stoelen, kussens en woonaccessoires: het assortiment is veelzijdig. "Mensen kunnen met de spullen die ze bij ons kopen een eigen wereld creëren thuis, tegen een betaalbare prijs."

fulltime in dienst

Ook zegt hij voor werk te zorgen. Zo heeft hij vijf Roosendalers fulltime in dienst, onder wie Zoë Rekkers. "Als kind winkelde ik hier, dat maakt het extra bijzonder om in dit pand te werken. Ik denk dat het wel gaat slagen: het assortiment is heel gevarieerd."

Vloedgolf

Banen verwacht een vloedgolf aan shoppers vandaag. "Ik ben tevreden als Roosendalers zien dat dit concept een aanvulling is."

Aanmeldingen

Half december gaat ook de eerste verdieping open, waar onder meer een groep creatieve horeca-ondernemers komt. In januari wil hij de derde etage gevuld hebben. Over geïnteresseerde ondernemers heeft hij niet te klagen: de aanmeldingen stromen binnen.

Gerelateerde artikelen

Veel ex-V&D'ers aan de bak

V&D-pand schoongeveegd voor Hudson's Bay

Ondernemers springen met schoolcampus in gat V&D