Nieuws Actueel

Tesla beboet door markttoezichthouder Zuid-Korea om advertenties

Elektrische-autofabrikant Tesla heeft een boete gekregen van de Zuid-Koreaanse markttoezichthouder. Het bedrijf zou een advertentiewet hebben overtreden door te liegen over de prestaties van de Tesla-auto’s.

ANP 3 januari 2023

ANP030123071 1

De boete bedraagt 2,8 miljoen won, omgerekend zo’n 2 miljoen euro. Volgens een verklaring van de marktwaakhond overdreef Tesla het rijbereik van zijn auto’s, evenals de snelheid waarmee die kunnen worden opgeladen. Daarnaast was het bedrijf ook niet eerlijk over de geschatte brandstofbesparing en de kosten daarvan als Koreanen zouden overstappen op een Tesla-auto.

Het door Elon Musk geleide bedrijf paste de advertentie vorig jaar februari al aan, toen de markttoezichthouder een onderzoek had aangekondigd. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport had Tesla eind september bijna 46.000 elektrische auto’s verkocht sinds het bedrijf in 2015 voet aan de grond kreeg in het land. Sindsdien is Tesla uitgegroeid tot het op twee na grootste merk voor emissievrije auto’s.

Eerder dinsdag meldden ingewijden aan de Amerikaanse nieuwswebsite Electrek dat de topman van Tesla in China, Tom Zhu, verantwoordelijk wordt voor de verkoop en leveringen in Noord-Amerika. Onder zijn leiding herstelde Tesla het afgelopen jaar sterk van de coronalockdowns in China, waarmee het bedrijf alsnog bij het eerder gestelde productiedoel kwam.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws