Nieuws Actueel

Dit is waarom Tesla momenteel 6.500 dollar per minuut verliest

Tesla verdient minder dan het uitgeeft en dat is een understatement, schrijft AD. Volgens Bloomberg boert het Amerikaanse bedrijf zó extreem slecht, dat het einde in zicht is.

Erik Kouwenhoven | Foto: ANP/Brendan Smialowski 1 mei 2018

Tesla Bloomberg Elon Musk 6500 dollar 1

De nieuwssite heeft uitgerekend dat het bedrijf 6.500 dollar per minuut verliest. De complete analyse is na te lezen op internet, maar wij namen genoegen met de conclusie en die is niet mals. Er is volgens Bloomberg maar één conclusie mogelijk en dat is dat het bedrijf het einde van zijn bestaan nadert, hoe rijk de oprichter ook is.

Lees ook: Tesla-oprichter Elon Musk tekent bizar salariscontract: 55 miljard of 0 dollar over 10 jaar

Complete mislukking

Het meest interessante is dat op de site van Bloomberg.com een teller staat die aangeeft hoeveel geld er al verbrand is bij Tesla terwijl je het bericht leest. Je gaat het verhaal bijna extra snel lezen in de hoop dat het Musk minder geld kost. De problemen werden veroorzaakt door de complete mislukking van de productie van de Model 3. Vorig jaar werd de elektrische auto nog met aangekondigd als de eerste Tesla die voor een groot publiek beschikbaar zou zijn, maar de productie ervan is een drama.

Sluiten

Volgens Musk kwam dat doordat hij te veel had vertrouwd op robots, terwijl er meer mensenhanden nodig waren. Hij zei dat probleem op te gaan lossen en hij slaapt inmiddels weer in de fabriek om alles in de gaten te houden, maar tot nu toe is er weinig verbetering en onlangs moest hij de fabriek zelfs enkele dagen compleet sluiten.

Lees ook: Het is Elon Musk gelukt: Tesla cabrio vliegt door de ruimte

Andere mening

De aandeelhouders verliezen snel het vertrouwen in Tesla. De koers is sinds september met 24 procent gedaald. Als er geen aanvullende financiering komt, haalt de automaker het einde van het jaar niet, denkt Bloomberg. Musk zelf denkt daar anders over. Die zei enkele dagen geleden nog geen extra geld nodig te hebben. Het is te hopen dat hij genoeg geld verdient met zijn andere start-ups om de geldverkwisting van Tesla te compenseren.