Nieuws Actueel

Threes Oude Moleman combineert bestuur CCT met haar passie: wijn

Wijnkenner en theaterliefhebber Threes Oude Moleman is de eerste vrouwelijke voorzitter van Commerciële Club Twente (CCT). Dat is nog niet eerder voorgekomen in ruim vijftig jaar dat de netwerkclub bestaat. “Het is eigenlijk gek dat dit bijzonder is”, meent de coach-trainer en mediator van het Enschedese bureau Omtrend.

Esther Reinders | Foto: Roy Ensink 19 januari 2018

Commerciele Club Twente Trees Oude Moleman Liggend

CCT is de oudste netwerkclub van Twente en is toch jong van geest. “Leeftijd is voor ons geen ding, vernieuwend kan je op alle leeftijden zijn”, geeft ze aan. De Twentse club ontwikkelt zich. Het is allang geen mannenclub meer en er is nu dus zelfs een vrouwelijke voorzitter. “Een vrouw?!”, hoort ze soms. “Ja”, zegt ze als grap met serieuze bodem. “Dat kan zomaar in Nederland.”

Glazen plafond

Threes zou graag zien dat vrouwen minder moeite zouden hebben met het woord ‘ambitie’: “Het glazen plafond creëer je zelf. In Nederland word je al snel langs de calvinistische meetlat gelegd. Vrouwen nemen elkaar vaak de maat terwijl ze elkaar juist zouden moeten stimuleren en uitdagen.”

Lees ook: Deze zakenvrouwen gaan voor goud en bundelen hun succes

Smakelijk diner

De leden CCT komen elke derde dinsdag van de maand samen. “De eerste c van CCT staat niet alleen voor het woord commercieel, maar ook voor collegiaal, coöperatief, creatief en zeker ook voor culinair. Aansluitend aan de bijeenkomst is er namelijk altijd een smakelijk diner”, promoot ze. Het doel is het uitwisselen van kennis en ervaringen, het verzorgen van voorlichting en informatie en het bevorderen van contact. Daarnaast speelt plezier ook een grote rol: “Met kerst is er altijd een feestelijke bijeenkomst waarbij eveneens de partner welkom is. Bijzonder is ook de meerdaagse reis die we jaarlijks maken. Zo bezochten we eens Berlijn en Krakau.”

Levensgenieter

De voorvrouw klinkt als een ware levensgenieter als ze praat over wijn, koken en theater. Zaken waar ze haar vrije tijd graag mee vult. Sinds ze haar wijnbrevet heeft, geniet ze van kwaliteitswijn en zoekt ze graag passende wijn bij een maaltijd die ze het liefst zelf kookt. Eens per jaar ‘moet’ ze van zichzelf op fietsvakantie, waarbij ze samen met haar man honderden kilometers wegtrapt langs mooie bestemmingen in Europa. Theater is een andere liefde, daar is ze een paar keer per maand te vinden: “Ik ben gek op theater; van opera tot jazz. De passie die deze mensen ten tonele brengen is erg inspirerend.”

Gezond en gelukkig

Zelf voelt ze een passie voor het vak van coaching, training en mediation. Haar missie is om mensen in arbeidsorganisaties zo gezond en gelukkig mogelijk te laten functioneren. “Ik bied mediation bij arbeidsconflicten, coaching voor persoonlijke ontwikkeling en bijvoorbeeld communicatie- en verzuimtrainingen. Ik stop hier nooit mee. Ik neem mijn schoonvader dan als voorbeeld, hij werkte als 90-jarige nog altijd als accountant.”

Fluwelen overgang

Ruim 12,5 jaar geleden stopte ze bij Achmea als onder meer trainer en vertrouwenspersoon en besloot ze om als zelfstandige door te gaan. “Het was een fluwelen overgang”, vertelt ze. “Ik heb altijd veel geluk gehad in mijn leven, hoe dankbaar kan je zijn? Ik ben onbeschaamd gelukkig!”

Ik heb altijd veel geluk gehad in mijn leven, hoe dankbaar kan je zijn? Ik ben onbeschaamd gelukkig

Threes Oude Moleman, voorzitter Commerciële Club Twente