Nieuws Actueel

PLUS opent landelijk distributiecentrum in Tiel

Supermarktketen PLUS opent een nieuw, gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel. Het moet plaats bieden aan 250 arbeidsplaatsen. Vier regionale distributiecentra moeten hun deuren sluiten, meldt De Gelderlander.

Van onze redactie 13 februari 2017

Openingstijden supermarkten plus oud en nieuw oudjaarsdag nieuwjaarsdag 2016 2017

Van de nieuwe arbeidsplaatsen in Tiel worden er naar verwachting 175 ingevuld door de huidige medewerkers van andere distributiecentra. Die moeten dan wel verhuizen of langer reizen.

Sluiting

De keten sluit vier regionale distributiecentra: in Hendrik-Ido-Ambacht, Midden-Beemster, Haaksbergen en Ittervoort. Dat werd gisteren bekend gemaakt. Er verdwijnen 260 arbeidsplaatsen in de komende drie jaar. In de eerste helft van 2020 worden de werkzaamheden naar Tiel overgebracht.

Het nieuwe centrum in Tiel beslaat 42.000 vierkante meter en is het centrum van waaruit alle 262 Plus-vestigingen in het land vanaf 2020 worden bevoorraad. Het gaat om een nieuw te bouwen en volledig geautomatiseerd centrum. Volgens directeur Jan Brouwer van Plus levert de operatie een flinke kostenreductie op, die belangrijk is in de harde concurrentiestrijd tussen de supermarkten.

Vakbonden

De supermarktketen legt de toekomstplannen binnenkort voor aan de ondernemingsraad en de vakbonden. Uitgangspunt is de getroffen medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden naar ander werk. Behalve de vier eigen centra, maakt Plus Retail voor de verse en vriesverse producten gebruik van nog twee distributiecentra in Utrecht en Barendrecht. Deze activiteiten worden beheert door externe partijen en vallen buiten de reorganisatie.

Vakbond CNV zegt Plus Retail zich te houden aan de belofte voor een goed sociaal plan. "Dat moet een heel goed sociaal plan zijn wil het ook voor de betroffen medewerkers nog een beetje fijn zijn", zegt vakbondsbestuurder Roos Rahimi. "Het zal je maar overkomen, dat jouw werk wordt overgenomen door een robot. Pijnlijk, heel pijnlijk."

Foto: archief