Nieuws Actueel

TikTok riskeert miljoenenboete van Britse privacywaakhond

Het socialemediabedrijf TikTok riskeert een miljoenenboete van de Britse privacywaakhond ICO. Het bedrijf zou regels overtreden waarmee de gegevens van kinderen worden beschermd.

ANP 26 september 2022

ANP260922150 1

Het gaat om een boete van 27 miljoen pond (omgerekend ruim 30 miljoen euro). Zo meldt de ICO dat TikTok waarschijnlijk minderjarigen toeliet tot het platform zonder dat ze daarvoor ouderlijke toestemming hadden. In een verklaring meldt de privacy-autoriteit "de verklaringen van TikTok zorgvuldig te overwegen voordat we een definitieve beslissing nemen".

TikTok ligt in heel Europa onder een vergrootglas vanwege zorgen over de gegevens van minderjarigen. Die zouden niet veilig zijn op het socialemediaplatform. In juli trok TikTok een plan in om gebruikers gerichte reclame aan te bieden. Dat gebeurde nadat Europese toezichthouders zorgen hadden geuit over de privacy van gebruikers.

Een Iers onderzoek naar de kwestie bevindt zich in de eindfase. Dat onderzoek richt zich op de verwerking van persoonlijke gegevens van kinderen en het versturen van persoonlijke gegevens van Europese TikTok-gebruikers naar China.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws