Nieuws Actueel

Til-burgers bakken op de Tilburgse kermis

Op het kermisstrandje aan het Willemsplein klinkt de muziek oorverdovend hard. In een hoekje op het plein staan drie foodtrucks - omgebouwde busjes waaruit lekkere snacks worden verkocht -- met cameramannen eromheen, schrijft het Brabants Dagblad.

Bente Vroomans 26 juli 2016

Rozekermis

Op het kermisstrandje aan het Willemsplein klinkt de muziek oorverdovend hard. In een hoekje op het plein staan drie foodtrucks - omgebouwde busjes waaruit lekkere snacks worden verkocht -- met cameramannen eromheen.

De tv-zender 24Kitchen neemt op Roze Maandag de '24Kitchen Foodtruck Challenge' op. Tijdens deze wedstrijd moeten teams met tv-koks zoveel mogelijk omzet maken door het lekkerste festivalvoedsel te maken.

Aflevering 9 staat in het teken van Roze Maandag. Dat is te zien aan de roze kleding van koks, de aanwezigheid van een dragqueen en aan het eten. Er worden eclairs verkocht in de vorm van mannelijke geslachtsdelen en broodjes met roze saus en roze uien.

Fanny van der Aa is speciaal voor de opnames naar de kermis gekomen. "Ik woon in Tilburg en ik heb de koks gemist op Festival Mundial. Toen zag ik dat ze hier waren en moest ik wel gaan." Miranda de Swart is vooral benieuwd of de koks in het echt ook goed koken.

Winnende team

Het winnende team 'Rijst en Risotto' is van tv-koks Danny Janssen en Roberta Pagnier. Pagnier vindt het bijzonder om op de Tilburgse kermis te zijn. "De sfeer is anders dan op normale kermissen. Het is zo indrukwekkend om hier te staan", vertelt ze tussen de opnames door.

Tekst loopt door onder foto

Ondertussen begint de rij voor een Til-burger op een hamburgerbroodje met roze uien, roze mayonaise en barbecuesaus te groeien. Er worden selfies gemaakt met de koks, tot er afgeteld mag worden: "3..2..1!" schreeuwen de koks en het publiek. Daarna gaan alle teams snel aan de slag om het menu aan hun klanten te serveren.

De Foodtruck Challenge is elke donderdag om 19.00 uur op tv.