Nieuws Actueel

Topkok Sergio Herman opent nieuw restaurant: ''Eindelijk weer zelf koken''

De Zeeuws-Vlaamse sterrenchef Sergio Herman voelt zich de laatste tijd te weinig kok en te veel manager. Dat gaat nu veranderen, zo liet hij deze week weten aan de Belgische pers.

Noémi Prent (NU.nl) | Foto: Rene Manders 8 maart 2019

Sergio herman the jane restaurant kok

Herman wil eind 2020 een nieuw restaurant openen in de buurt van het Zeeuwse Cadzand. Hij zal zelf de keuken weer gaan bestieren. ‘'Ik ben een ondernemer geworden en ik zit heel vaak in vervelende, oninteressante managementmeetings, maar eind 2020-begin 2021 wil ik weer mijn eigen plek, in de buurt van Cadzand, waar ik zelf kan koken”, vertelt hij tegen het Belgische persbureau Belga.

Ook is Herman van plan om weer de Belgische grens over te gaan: in Antwerpen komt een tweede vestiging van Air Republic. De eerste Air Republic bevindt zich in Cadzand. Bovendien krijgt de luchthaven van Zaventem een Frites Atelier. In Cadzand opende hij eerder restaurants Blueness en Pure C.

Lees ook: Zo bouwt de Eindhovense 'sushi-queen' Eveline Wu aan een horeca-imperium

Over het nog te openen restaurant in Cadzand, is Herman duidelijk: “Het zal voor een heel kleine groep mensen zijn, heel select". De topchef zegt verder dat hij uiteindelijk het gelukkigste is als hij kookt. "Gisteren maakte ik een langoustinegerecht voor Pure C en ik sneed in mijn hand en dat vond ik lekker, dat ik eindelijk nog eens in mijn hand sneed. Het deed deugd, omdat ik het gevoel van vroeger kreeg. Weet je, koken is hetgeen ik het liefste doe.”

Bekendheid

De 48-jarige Herman vergaarde internationale bekendheid met zijn restaurant Oud Sluis. Daarmee behaalde hij drie Michelinsterren. In 2013 ging het restaurant dicht. Een jaar later opende hij de deuren van The Jane in Antwerpen. Het eerste filiaal van Frites Atelier ging open in 2016.