Nieuws Actueel

Twentse zakenvrouw belangrijk bij ten Hag Makelaarsgroep

Wat veerkracht en transformatie betekenen, weet Hanneke ten Hag-Effing als geen ander. De registermakelaar en taxateur van de ten Hag Makelaarsgroep wist tot twee keer toe van kanker te genezen. “Dan leer je hoe belangrijk anderen zijn. Je bent onderdeel van een groter geheel. De wereld draait niet om mezelf.”

Esther Reinders | Foto: Roy 20 december 2017

Ten Hag Makelaars Hanneke Ten Hag Effing

Door haar levenshouding kijkt ze heel ontspannen naar de beweging die gaande is in makelaarsland. “Niets is vanzelfsprekend. Ik verwacht niet dat ik over tien jaar nog doe wat ik nu doe en ook onze organisatie zal veranderen. Ik kijk met belangstelling naar de ontwikkelingen. Het is zelfs een leuke uitdaging, ik hou van vernieuwing.”

Belangrijkste keuze

Het mooiste van haar werk vindt Hanneke het begeleiden van mensen die voor een van de belangrijkste keuzes in hun leven staan, namelijk de aankoop van een huis. “Ik ben graag betrokken bij het ontwikkelen van nieuwbouw om samen te komen tot een mooi plan waarbij goed is nagedacht over de plattegrond en de woonomgeving.”

Lees ook: Kim Kötter, van Miss Universe tot succesvolle zakenvrouw

Gepassioneerd

Oude beschavingen, Griekse mythologie en opgravingen uit vervlogen tijden, inspireren Hanneke mateloos. Ze mag zich überhaupt graag onderdompelen in geschiedenis. Als ze samen met haar man Michel en de vijf kinderen uit hun samengestelde gezin op vakantie is, verdiept Hanneke zich graag in de historie van de plek. Gepassioneerd vertelt ze over haar bezoek aan de overblijfselen van de Griekse beschaving op de Cycladen. “Het boeit me om te zien hoe ze vroeger samenleefden en hoeveel kennis er al was van goede architectuur. In die tijd hadden ze al een waterleidingnet en spouwmuren.”

Tiny housing

Architectuur heeft haar interesse, alsook de huidige zoektocht naar slimme en duurzame woonoplossingen. “Ik denk aan ‘tiny housing’, het micro-wonen dat helemaal van nu is of de ‘all-electric’-huizen waar geen gas meer wordt gebruikt.”
Ze vertelt dat haar werk haar op de meest uiteenlopende plekken brengt. Het maakt haar werk boeiend vindt ze. “Iedereen heeft recht op een fijne, eigen plek in een vertrouwde omgeving!”, meent ze oprecht.

Negen vestigingen

Bij de ten Hag makelaarsgroep werken honderd mensen verdeeld over negen vestigingen in Twente, de Achterhoek, de Stedendriehoek en Zwolle. Hanneke is verantwoordelijk voor de nieuwbouw in Enschede. “Het liefst ben ik vanaf het begin betrokken. Ik doe bijvoorbeeld marktonderzoek om te bepalen of de plannen haalbaar zijn en of er behoefte aan is.”

Luisteren

Hanneke zit meer dan twintig jaar in het vak en ze kent de markt. Ze luistert goed naar haar klanten en ze weet wat er kan. Dat, samen met de interesse voor mens en geschiedenis, maakt haar tot de makelaar die ze is.

Vertrouwen in de toekomst

Als het even kan gaat Hanneke hardlopen. “Het is heerlijk om zo mijn hoofd leeg te maken of om juist even over iets na te denken.” Ze heeft vertrouwen in de toekomst: “Maar je hebt ook gewoon een beetje geluk nodig in het leven.”