Nieuws Actueel

Uitbreiding Drukwerkdeal Deventer gaat in de miljoenen lopen

Drukwerkdeal breidt flink uit in Deventer. De online drukkerij verbouwt aan de Londenstraat een bestaande hal om tot een productielocatie van 6.000 vierkante meter. Dat zorgt voor 120 tot 150 nieuwe banen, zo staat in De Stentor.

HARRY HEKKERT 15 september 2017

Drukwerkdeal Deventer Haico Meijerink

Bij Drukwerkdeal wordt van alles bedrukt: van visitekaartjes tot reclameborden en alles daar tussen in. Het bedrijf werd in 2014 overgenomen door het veel grotere VistaPrint. De productie werd toen grotendeels verplaatst naar Venlo. Het kantoor bleef wel in Deventer. Drie jaar later gaat het zo voor de wind dat ze flink wil uitbreiden.

Lees ook: Drukwerkondernemer Marco Aarnink is terug en zet gelijk hoog in

Miljoeneninvestering voor Deventer

,,We pompen de komende maanden miljoenen in Deventer economie met de investering, die we gaan doen en de mensen die we aannemen'', zegt Haico Meijerink, directeur van Drukwerkdeal en CEO van de holding Printdeal. ,,Volgende maand begint de verbouwing van de hal, in december starten we de productie en in het voorjaar willen we volledig volle kracht draaien, vijf dagen in drie ploegendiensten. Dat is een grote stap.'' Op een van de naastgelegen hallen heeft het bedrijf ook een optie tot huur.

Drukwerkdeal is in Nederland al marktleider in web-to-print, een van de segmenten in de internetdrukkerij. Het ziet goede kansen nog veel groter te worden. ,,Er ligt nog een grote markt open'', zegt Meijerink. Drukwerkdeal leverde eerder vooral aan het mkb, maar rekent nu ook grote bedrijven tot zijn klanten. ,,Verder zien we veel groei in de producten die we bedrukken, naast papier, textiel en onder meer verpakkingsmateriaal. Eigenlijk willen we van alles bedrukken, van kopjes tot koptelefoons.''

Omzet van 100 miljoen

Op het kantoor van Drukwerkdeal in Deventer werken nu ruim 200 mensen en in een textieldrukkerij nog eens vijftien. Het aantal arbeidskrachten is de afgelopen vier jaar verdubbeld. Drukwerkdeal wil de eerste Nederlandse online drukkerij worden met een omzet van 100 miljoen. ,,Dat is een van de doelen'', zegt Meijerink. Hij laat even in het midden wat de huidige omzet van zijn bedrijf is.

De oprichter en toenmalig eigenaar van Drukwerkdeal, Marco Aarnink, sprak in 2013 nog van een omzet van 33 miljoen euro. Aarnink verkocht een jaar later zijn bedrijf voor 24 miljoen euro aan VistaPrint. Aarnink is recent in Deventer een nieuwe online drukkerij begonnen, Print.com.

Eigenlijk willen we van alles bedrukken, van kopjes tot koptelefoons

Haico Meijerink