Nieuws Actueel

V&D failliet, Assen positief

Nu de V&D failliet is, laat het warenhuis in veel steden een gat achter. Zo ook in Assen, maar wethouder Maurice Hoogeveen (D66) is redelijk optimistisch dat het leegstaande pand weer een goed herstemming krijgt, vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

De Ondernemer 19 februari 2016

VD Overname Kandidaten

Woensdagmorgen had Hoogeveen al een gesprek met een vertegenwoordiger van eigenaar ASR van het V&D-pand aan het Koopsmanplein in de Drentse hoofdstad. Hoogeveen zegt daar een goed gevoel aan over te hebben gehouden. “We zorgen dat er een goede invulling van het pand komt. Dat is ook wat de eigenaar wil.”

Scenario’s Er zijn al diverse scenario’s besproken, maar Hoogeveen wil nog niet zeggen welke dit zijn. Wel geeft hij aan dat de mogelijkheid dat er een nieuw warenhuis komt bestaat. Ook zegt hij dat Assen als voordeel heeft dat de gemeente snel kan schakelen.

Zo nam de raad vorige week donderdag het besluit voor de bouw van een Factory Outlet Center bij het TT Circuit, maar koppelde hier ook direct een miljoeneninvesteringsplan aan voor het centrum. Dat centrum kampt nu al met grote leegstand. De V&D wordt hij de uitwerking meegenomen, zegt Hoogeveen.

Verbouwing Toch zijn diverse ondernemers aan het Koopmansplein positief. Een aantal zijn begonnen aan een grondige verbouwing van de winkel, bijvoorbeeld bij natuurvoedingswinkel De Tuinen en Pearle Opticiens. Tegenover de ingang van de V&D opent de landelijke keten Rituals binnenkort de deuren.