Nieuws Actueel

Vader en dochter openen tegenhanger Nutella-shops

Bakkerszaak Ms.Crumbs op de Wallen wil een gezond alternatief zijn voor alle Nutellashops in de buurt, schrijft Het Parool.

Zarlasht Zia | Foto: Charlotte Odijk 24 oktober 2016

CO PS Open Ms Crumbs Oudezijds Achterburgwal122 H 3 3

Vader Ramsahai en dochter La Toya Ramsahai (27) liepen al langer rond met het idee om een bakkerszaak te openen. Op de Oudezijds Achterburgwal ontdekten ze tussen de rood verlichte ramen één donker raam: dé plek voor Ms. Crumbs. Het pand, waar vroeger een ticketshop zat voor liveshows in de buurt, stond al jaren leeg. In de vitrine liggen zoete lekkernijen, zoals pecan-bananenbrood (2,50 euro) en de Ms. Crumbssandwich met kip, feta, avocado en zongedroogde tomaatjes (7,50 euro), die ook zonder brood kan worden besteld als een salade.

Wafelshops

Om de dorst te lessen en energie te boosten kun je zelf je smoothie samenstellen, bijvoorbeeld met spinazie, avocado en appel (Ms. Healthy 4,50 euro). Eerder begaven de Ramsahai zich op de markt van de slowjuices en die gezonde lijn willen ze doortrekken naar hun bakkerszaak, ook als tegenwicht voor alle wafelshops met Nutella in de buurt.

"Je kunt bij ons binnen zitten en de producten liggen alleen als voorbeeld in de vitrine, we maken alles vers klaar. We bakken zelf het brood af en zetten een goed kopje Illykoffie." Ook in de bakkerszaak zijn wafels te koop, maar die worden ter plekke gemaakt van vers deeg in plaats van opgewarmd. Ms. Crumbs wil er niet alleen voor de toeristen zijn, maar ook voor Amsterdammers: "Voor de winkeliers en de mensen die hier in de buurt werken en wonen."