Nieuws Actueel

Vakbond roept Duitse postmedewerkers op te staken

Opnieuw dreigt een staking de postbezorging in Duitsland te dwarsbomen. Vakbond Ver.di heeft medewerkers opgeroepen donderdag het werk neer te leggen om de eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Volgens de bond doen medewerkers in pakket- en postsorteercentra en bezorgers mee.

ANP 26 januari 2023

ANP260123072 1

De acties zijn een vervolg op de stakingen van vorige week bij Deutsche Post, dat ook eigenaar is van pakketbezorger DHL. Volgens Ver.di voerden zo'n 30.000 medewerkers tussen vorige week donderdag en zaterdag actie. Dat leverde vertraging op bij de bezorging van 3 miljoen poststukken en 1 miljoen pakketten, die Deutsche Post deze week moest wegwerken.

De vakbond eist een loonsverhoging van 15 procent over een periode van twaalf maanden voor alle Duitse werknemers van Deutsche Post. Die forse loonsverhoging zou nodig zijn om werknemers te compenseren voor de hoge inflatie. Het opleidingsbudget voor werknemers moet daarnaast met 200 euro verhoogd worden. Deutsche Post noemde die voorstellen eerder onrealistisch.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws