Nieuws Actueel

Van directiesecretaresse tot therapeut

Na een burn-out gooide ze het roer om. Nu helpt de Oldenzaalse Ellen Steenbeeke zelf mensen die niet lekker in hun vel zitten. Ze werd orthomoleculair therapeut. Een moeilijk woord voor een geneeswijze waarbij naar de balans van stoffen in het lichaam wordt gekeken.

Van onze redactie 28 april 2016

Ellen steenbeke plantijn lars smook

Vele jaren werkte ze als directiesecretaresse. Tot de werkdruk en haar perfectionisme haar noopten op de rem te trappen. Of eigenlijk trapte een paar jaar terug haar lichaam op de rem. Het ging niet meer. "Ik voelde me letterlijk opgebrand. Ik heb mezelf een spiegel voorgehouden en besloten dat het anders moest."

Na veel praten en professionele hulp besloot ze zich te verdiepen in voeding. "Heel gek, maar daar had ik altijd al wat mee. Als klein kind fascineerde me dat al." Ze deed een studie, haar leven draaide om, en nu slaat ze een ander pad in.

RuimteSteenbeeke is sinds kort elke donderdagmiddag te vinden bij de Gezondheidswinkel Plantijn, waar ze in een eigen ruimte, mensen kan behandelen. "In veel gevallen gaat het om mensen die jaren chronische klachten hebben. Ze voelen dat er wat aan de hand is, maar voelen zich niet gehoord of begrepen. Vaak blijkt dat stress een van de boosdoeners is. Mensen worden geleefd en dat put ze uit. Ik probeer ze weer in het goede spoor te krijgen. Met praten maar ook met steun van bepaalde voedingsstoffen. Het is zaak dat mensen weer vitaal worden, weer grip krijgen op hun leven. Ga zelf weer aan het roer staan."

Gezond etenEen bijkomend probleem is volgens haar dat niet iedereen evenwichtig en gezond eet. "We leven in een jachtige tijd. Het moet allemaal snel. Mensen willen veel ballen tegelijk in de lucht houden en dat kan tot een tekort aan essentiële voedingstoffen leiden. Teveel suiker, teveel zout. Je kan het de mensen niet kwalijk nemen, want het wordt ons van alle kanten opgedrongen, maar er is wel bewustwording nodig."

BegeleidingWaarbij ze aantekent dat dat niet gemakkelijk is. "Je moet in de spiegel durven te kijken en patronen en gewoontes doorbreken. Maar mensen hoeven het niet alleen te doen. Ik begeleid ze daarin."

Foto: Lars Smook