Nieuws Actueel

Verbazing na diefstal mondstukken stofzuigers in Almelo

In de nacht van woensdag op donderdag zijn alle 26 mondstukken van de stofzuigers gestolen bij Leus Carwash, aan de Kolthofsingel. Medewerkers van de wasstraat troffen gistermorgen bij aankomst op hun werk tot hun verbazing de stofzuigers aan zonder de mondstukken.

Rens Weustink | Foto: Frans Nikkels 13 mei 2016

Diefstal stofzuiger mondkappen almelo frans nikkels

Eigenaar Rob Leus was zelf niet aanwezig, maar ontving wel meteen van één van zijn medewerkers een foto. Hij plaatste deze op Facebook, vergezeld van de mededeling dat degene die de mondstukken én de dader vindt een beloning van 500 euro tegemoet kan zien. 'Camerabeelden volgen zo spoedig mogelijk', schreef hij erbij.

Al eerder zette Leus camerabeelden op internet. Dat deed hij zowel in 2014 als in 2015, toen hij te maken kreeg met brandstofdieven. Hij plaatste de beelden van de personen die na het tanken niet betaalden ook toen op Facebook. In 2015 was dat succesvol: hij werd alsnog betaald.

AangifteVan de diefstal van de stofzuigermonden is aangifte gedaan, en de politie onderzoekt de zaak. Op de beelden van de beveiligingscamera zijn één of twee mannen te zien die met capuchons op en hun hoofd gebogen hun slag slaan. Herkenbaar in beeld zijn ze niet.

Bij de wasstraat verwachten ze niet dat ze de gestolen mondstukken terug zullen zien. "We wachten af wat we van de politie horen. Misschien komt die er wel verder mee."

GissenNaar het waarom van de diefstal is het gissen, want de mondstukken zijn speciaal gemaakt voor deze stofzuigers. "Ze passen niet op een gewone huis-, tuin- en keukenstofzuiger en ze zijn bovendien niet zo waardevol dat je ze voor grof geld kunt verkopen", aldus Bas Ekema, één van de medewerkers. "Geluk bij een ongeluk is dat we nog wel wat mondstukken in voorraad hadden, omdat we bij een andere vestiging ook stofzuigers gaan plaatsen. We konden deze dus redelijk eenvoudig op de slangen monteren."

HennepplantageToen Ekema naar een metaalbedrijf ging om de mondstukken klaar te laten maken om ze op de slangen te monteren, kwam hem een misschien wel plausibele reden voor de diefstal ter ore. "De man van het metaalbedrijf dacht dat de dieven de mondstukken misschien wel voor een afzuiginstallatie bij een hennepplantage zouden kunnen gebruiken", aldus de wasstraatmedewerker. "Daar had ik zelf nog niet aan gedacht, maar het zou best kunnen, toch?"