Nieuws Actueel

Verzekeraar Aegon aan kop op groen Damrak na resultaten

Aegon ging donderdag aan kop in de AEX-index na publicatie van de resultaten. De verzekeraar leed in het tweede kwartaal een verlies van 365 miljoen euro door stijgende herverzekeringspremies in de Verenigde Staten. Volgens topman Lard Friese gaat het echter om een eenmalige last en hij benadrukte dat het bedrijf ondanks de turbulente tijden goed heeft gepresteerd. Ook is Aegon positiever geworden over de ontwikkelingen dit jaar. Het aandeel werd 7,5 procent hoger gezet.

ANP 11 augustus 2022

ANP110822088 1

Over de resultaten van concurrent NN Group (min 0,3 procent) waren beleggers wat minder tevreden. De verzekeraar had in de eerste jaarhelft last van de februaristorm die over Nederland raasde. Het nettoresultaat van de verzekeraar viel ondanks de extra schadekosten wel hoger uit, maar dat kwam vooral door de verkoop van het onderdeel NN IP aan Goldman Sachs afgelopen voorjaar.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 727,62 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 977,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,5 procent.

In de MidKap voerde postbedrijf PostNL (min 1,9 procent) de schaarse dalers aan na een adviesverlaging door KBC Securities. Bij de kleinere bedrijven zakte ForFarmers dik 4 procent. De diervoederproducent verkocht in de eerste jaarhelft minder mengvoer doordat veel Duitse en ook Nederlandse varkenshouders zijn gestopt. Met betrekking tot de stikstofcrisis in Nederland roept het bedrijf de politiek op ruimte te bieden voor een gesprek, waarin alles bespreekbaar is.

Fastned werd 10 procent meer waard. De uitbater van laadstations zag zijn laadomzet in de eerste jaarhelft bijna verdrievoudigen doordat meer mensen in elektrische auto's rijden. Ebusco won 1 procent. De producent van elektrische bussen boekte flink meer omzet in de eerste jaarhelft en handhaafde de omzetverwachting voor het hele jaar.

In Frankfurt daalde Siemens 0,4 procent. Het Duitse industrieconcern leed afgelopen kwartaal voor het eerst in bijna twaalf jaar verlies en verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar. Ook het industriële conglomeraat Thyssenkrupp (plus 0,7 procent) schroefde de winstverwachting terug. Deutsche Telekom verhoogde daarentegen opnieuw de winstverwachting en werd 1 procent hoger gezet. Ook de resultaten van vrachtwagenfabrikant Daimler Truck (plus 1 procent) werden goed ontvangen.

De euro was 1,0287 dollar waard, tegen 1,0331 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 91,70 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 97,16 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws