Nieuws Actueel

Maurice van Tilburg en Robert Metzke lid Advisory Board Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken zet met de toetreding tot de Advisory Board van Maurice van Tilburg en Robert Metzke een nieuwe stap. Met hun expertise wil het bedrijf zijn dienstverlening verder uitbreiden en werken aan duurzame hypotheekproducten.

Van onze redactie 6 november 2022

Tilburg Metzke viisi hypotheken

Maurice van Tilburg (links) en Robert Metzke.

Maurice van Tilburg is sinds 2020 Managing Director van Techleap.nl. Hij is voormalig CEO van Euronext Amsterdam en heeft ruim twintig jaar ervaring in de beurzensector. Robert Metzke is sinds 2017 Global Head Sustainability bij Philips en vervult sinds 2008 verschillende staffuncties bij dit bedrijf.

De Advisory Board van Viisi heeft als taak het bedrijf te begeleiden bij de zogeheten ‘three horizon strategy’. Daarbij is de eerste horizon marktleider in hypotheekadvies te worden in Nederland. Zelf hypotheken verstrekken, is de tweede. De derde horizon is om internationale speler te worden.

Nummer 1 Great Place to Work

Viisi is een landelijke hypotheekadviesketen. Het bedrijf is in 2010 in Amsterdam opgericht en telt inmiddels 68 medewerkers. Viisi is dit jaar nummer één bij Great Place to Work Nederland. Dat is voor de vierde keer op rij. Afgelopen jaar behaalde het bedrijf de eerste plek in Europa. De klantwaardering is een 9.8 op Trustpilot (uit meer dan 1150 reviews).

Lees ook: Door holacratische uitgangspunten is er bij Viisi bijna geen ziekteverzuim

Transitie naar hypotheekverstrekker

Maurice Van Tilburg over zijn toetreding tot de Advisory Board: ,,Viisi blinkt uit in kwalitatief advies met uitzonderlijke aandacht voor medewerkers en klanten. Het fundament van het bedrijf staat stevig en is schaalbaar. Ik werk graag samen met het hele team en de founders aan de volgende stappen, zodat Viisi zijn dienstverlening verder kan uitbreiden.”

De aandacht voor duurzaamheid binnen Viisi spreekt Robert Metzke aan. ,,Consumenten hebben tegenwoordig de keuze uit duizenden duurzame producten. Maar op hypotheekgebied is er nog weinig te kiezen. Ik zou Viisi willen helpen bij het ontwikkelen van klimaatneutrale hypotheekproducten en zo een bijdrage willen leveren aan het vernieuwen van de financiële sector.”

,,Dit is een bijzondere en betekenisvolle stap voor ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat de kennis, ervaring en gedrevenheid van Van Tilburg en Metzke ons zullen helpen de transitie naar hypotheekverstrekker te maken. Deze transitie is een voorwaarde om ons doel, de hypotheekmarkt CO2-neutraal maken, te bereiken”, stelt Tom van der Lubbe, co-founder van Viisi over de toetreding.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws