Een horecazaak beginnen zonder enige ervaring: een goed doordacht plan of een impulsieve actie? In het geval van Anne-Wil en Nelleke is het het een en het ander. Want hun lieve ouders zorgen voor het startkapitaal, maar Anne-Wil heeft niet zoveel met het bakken van taarten.
Vanaf vanavond zijn jullie in één klap bekende Nederlanders!
Nelleke, lachend: ,,We waren een voormalig juwelierspand al aan het slopen toen Opdienen of Afserveren om de hoek kwam kijken. Na een proefdagje draaien ging het ons prima af en lieten we de camera’s toe. En toen begon het!''
Lees ook: De 7 gouden regels van hotel-adviseur meneer Reimers uit Herrie in de Druiventros
Anne-Wil: ,,Ik ben wel zenuwachtig voor vanavond, want we hebben geen idee hoe alle opnames in vredesnaam aan elkaar zijn geplakt. We hebben nog niets gezien…''
Hoe blikken jullie erop terug?
Nelleke: ,,We waren in het begin naïef. Anne-Wil zegde haar baan op en ik zou optreden als vliegende keep. Maar we dachten: We beginnen die lunchroom, en dan komt er vast niemand. Dat was natuurlijk superdom. Inmiddels is duidelijk dat Anne-Wil het helemaal niet alleen kan en proberen we de boel rond te krijgen met het nodige kunst- en vliegwerk.''
Anne-Wil: ,,Het klussen duurde langer dan verwacht. En het was veel wachten op de aannemer en de bouwvakkers. We konden lang niet alles zelf. Zo moesten er een bar en een toilet gebouwd worden.''
Waren er momenten dat je de camera’s er liever niet bij had?
Nelleke: ,,Je zult zien dat er een speciale rol is weggelegd voor onze vader. Hij had overal een mening over. Ik dacht dikwijls: Oh God, hou je mond, of mogen de camera’s uit? Hij heeft het goed bedoeld. Het was voor iedereen spannend.''
Zijn jullie als zussen dichter naar elkaar toegegroeid?
Nelleke: ,,We hebben alles met elkaar bedacht. Het interieur, de indeling. Het was supercool om te zien hoe alles vorm kreeg. Eigenlijk waren we het altijd met elkaar eens.''
Lees ook: Hoe de wijnfamilie Pos uit RTL’s Helemaal Het Einde! zo snel succes boekt
Anne-Wil: ,,Ik had bedacht een appeltaart voor twee dagen te bakken. Zo van: dan gaat dat wel op. Ik bakte eigenlijk helemaal niet graag, en ik drink geen koffie. Maar nu komen er zes taarten per dag uit de oven!''
Nelleke: ,,We hadden bedacht dat Ermelo een schattig tentje nodig zou hebben, maar dat mensen het zó leuk vinden om taart te komen eten; dat niet.''
Ondanks alles is het ‘opdienen’ geworden.
Anne-Wil: ,,Ja! We zijn nu sinds de kerst open en het loopt als een trein.''
Nelleke: ,,Kaneel en Kruimels is uiteindelijk echt een familiebedrijfje geworden. Onze moeder bakt ook graag taarten.'' Grinnikend: ,,En een tante die af en toe bijspringt in de afwas. Heerlijk!'' Opdienen of Afserveren, RTL 4, 21.30 uur