Nieuws Actueel

Vlissinger opent stripclub aan Nieuwendijk in Vlissingen

Horecaman Rob Vereijken begint een nieuwe zaak in Vlissingen: Een besloten club met stripshows van vrouwen. En soms mannen.

Ondine van der Vleuten | Ruben Oreel 21 juli 2016

Stripclub vlissingen ruben oreel

Rob Vereijken is een man met visie. Als Zeeland straks 1.800 mariniers binnen de provinciegrenzen heeft, willen ze ook wel eens een verzetje. En dan is daar De Strip: een besloten club waar mooie dames - en zo nu en dan ook mannen - voor avondvullend vertier zorgen. Geen prostituees, maar acts, bezweert de horecaman. "Een lapdance kan, maar niet in een achterafkamertje. Er komt absoluut geen seks aan te pas. Wij huren de acts in via een evenementenbureau."

Amusement

De Strip, zoals de club aan de Nieuwendijk 7 in Vlissingen gedoopt is, biedt voorlopig één à twee keer per maand een avond amusement. Op zaterdag 23 juli is er een 'gewone' clubavond. "Op zulke avonden verzorgen drie mooie dames de hele avond stripshows", legt Vereijken uit.

Vrouwen zijn ook welkom. En al helemaal een week later, op 30 juli, als het 'Ladies Night' is. Die avond staat Magic Mike op het programma. Niet de gelijknamige film over mannelijke strippers, uit 2012, maar een drietal afgetrainde heren die de hele avond met shotjes rondlopen en desgewenst een lapdance geven, al dan niet met een toefje slagroom erop. Dat alles in een burleske ambiance.

Plan

Vereijken pikte het concept op in Tilburg, waar hij Organisatiewetenschappen studeerde. Tel daarbij zes jaar horeca-ervaring op in Renesse, twee jaar in het buitenland en tien jaar bij een grote cateraar in Tilburg, en het is duidelijk dat hier een plan achter zat. Vereijken is in Vlissingen al eigenaar van bar-dancing Club Bellamy (voor 21-plussers), het feestcafé Bellamy (16-plus) en het bruine café Tapperij De Ruyter. "Tot twee jaar geleden was deze etage boven Tapperij De Ruyter opslagruimte", vertelt hij over de circa 80 vierkante meter grote zaal, die ruimte biedt aan zo'n dertig gasten.

Gentlemen's club

De Strip is met gevoel voor drama aangekleed: donkerrood tapijt op de vloer en de muren, grote spiegels, kroonluchters die voor gedempt licht zorgen, een mooie bar en roodfluwelen banken die uitkijken op het podium met danspaal. "Een soort gentlemen's club", omschrijft Vereijken (maar ook dames zijn welkom). "We hebben een Facebookpagina waar in een maand tijd 265 likes op kwamen. Maar we willen daar een besloten Facebook-community van maken, waar je alleen na goedkeuring lid van kunt worden. Leden krijgen als eerste te horen wat er komt en kunnen als eerste kaarten kopen."

Uitverkocht

Wie niet eerder al een kaartje gekocht heeft - online of aan de bar van Tapperij De Ruyter beneden -, komt niet binnen. Van 22.00 tot 23.00 uur is het inloop. Daarna gaat de deur dicht en wordt er tot 03.00 uur gefeest. "We zijn op 1 juni open gegaan en hebben twee uitverkochte avonden gehad. Dertig man heb je zó binnen, met mond tot mond reclame. We mikken op nieuwsgierigen die het wel eens met eigen ogen willen zien, op studenten, op havenarbeiders die een verzetje zoeken, en dan zijn er nog die mariniers die eraan komen. Als nu blijkt dat er elke keer meer animo is dan kaartjes, komt er een avond in de maand bij. Simpel. De zaal is ook ideaal voor vrijgezellenfeesten. En misschien gaan we zo nu en dan ook wel een Gay Night houden."