Nieuws Actueel

Vrees voor faillissementengolf Duitse brouwers door energiecrisis

Duitse bierbrouwers maken zich grote zorgen over de hoge energiekosten en er dreigt zelfs een golf van faillissementen als de overheid niet snel maatregelen neemt om de sector te helpen door de energieprijzen te beperken. Dat zei directeur Holger Eichele van de Duitse branchevereniging van bierbrouwers. Volgens hem is de situatie onder Duitse brouwers "dramatisch" verslechterd door de energiecrisis.

ANP 13 oktober 2022

ANP131022187 1

Eichele zei op een bijeenkomst van biersommeliers dat als de federale overheid en deelstaten niet snel met een effectieve regeling komen om de prijzen voor gas en stroom te beperken, veel bedrijven in de bierindustrie het nieuwe jaar niet zullen halen. Volgens hem zagen brouwers tijdens de coronapandemie de verkopen scherp dalen, maar zijn die inmiddels weer gestabiliseerd. "Bedrijven lijden nu zware financiële verliezen door hoge energiekosten", aldus Eichele.

De directeur zei dat 2022 een van de slechtste jaren ooit zal worden voor Duitse brouwers en "de vooruitzichten voor 2023 zijn helaas grimmig". Aan het einde van vorig jaar telde Duitsland 1512 brouwerijen, dat waren er 40 minder dan twee jaar eerder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws