Nieuws Actueel

VVD noemt nachtslot Schiphol 'eenzijdige beslissing'

Daniel Koerhuis van de VVD vindt het een "eenzijdige beslissing" dat Schiphol nachtvluchten gaat beperken, lawaaiige vliegtuigen gaat weren en stopt met privéjets. Het Kamerlid maakt zich zorgen over de gevolgen voor de lijnvluchten van KLM en de luchtvracht. Coalitiepartner D66 juicht de maatregelen van interim-topman Ruud Sondag van de luchthaven juist toe.

ANP 3 april 2023

ANP030423216 1

Het plan is om tussen 00.00 uur 's nachts en 06.00 uur 's ochtends geen vliegtuigen te laten vertrekken en tot 05.00 uur 's ochtends geen vliegtuigen te laten landen. Dat moet de geluidsoverlast verminderen, nadat hier volgens Sondag vijftien jaar lang veel te weinig aan was gedaan.

"Schiphol is een van de kurken waar onze economie op drijft", twittert Koerhuis, die hier dinsdag tijdens het vragenuur over zou willen debatteren.

Posities

Raoul Boucke van D66 is juist positief over de veranderingen. "Schiphol gaat het licht zien", zegt hij op Twitter. "Nu nog fors minder overlast overdag."

GroenLinkser Suzanne Kröger ziet in het besluit het bewijs dat Schiphol doorheeft dat "groei geen optie is". Ze heeft hier "lang voor geknokt met heel veel bewoners en milieuorganisaties", twittert de parlementariër.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws