Nieuws Actueel

Wageningen krijgt fastfood

Ontwikkelaar geeft prijs wat voor winkels er komen in nieuw complex. Ook komt er een cultureel café, bericht De Gelderlander.

Van onze redactie 7 maart 2016

Fastfood Nijmegen

Als laatste studentenstad van Nederland krijgt Wageningen een fastfoodrestaurant. Het wordt gevestigd in de Campus Plaza op de Wageningen Campus. Dat meldt universiteitsblad Resource.

De bouw van de Campus Plaza op de zuidwesthoek van de campus vordert in hoog tempo. Over enkele maanden nemen ongeveer 440 studenten hun intrek in de kamers in het complex. Op de begane grond komen allerlei winkels. Het betreft onder meer een buitenlandse bakker, een groenteboer, een kleine supermarkt, een kiosk en een kopieerwinkel. Naast een fastfoodrestaurant komt er een restaurant dat is gespecialiseerd in pasta's. Ook verrijst er een cultureel café. De nadruk ligt daarbij meer op cultuur dan op café.

In het blad zegt ontwikkelaar Ten Brinke uit Doetinchem dat voor al deze zaken een ondernemer is gevonden. Namen noemt hij niet. Wie de ondernemers zijn en waar ze vandaan komen, maakt de ontwikkelaar over enige tijd bekend.

OrigineEerder berichtten het Wagenings Ondernemers Contact en de Stichting Ondernemersfonds Wageningen dat zich 34 Wageningse ondernemers hadden gemeld om in de Campus Plaza aan de slag te gaan. Het is in elk geval de bedoeling dat een aanzienlijk aantal van de ondernemers die straks beginnen op de campus, van Wageningse origine is.

Wageningen Universiteit is tevreden met het aanbod dat nu bekend is gemaakt. "Wij hebben er zelf geen bemoeienis mee", aldus woordvoerder Simon Vink. "Dat laten we over aan de ontwikkelaar. Maar we zijn blij met de genoemde soorten bedrijvigheid. Ze maken de campus aantrekkelijker en dragen bij aan de levendigheid."

Het culturele café ziet hij niet als concurrentie voor Impuls en studentencafé The Spot in het Oriongebouw. "Absoluut niet. Impuls is echt voor kleinschalige dingen en in The Spot kunnen studenten van alles organiseren. Dit culturele café is meer een mooie aanvulling."

KinderdagverblijfMet de gemelde activiteiten is de Campus Plaza voor ongeveer 70 procent gevuld. Opvallend gemis tussen alle genoemde zaken is een kinderdagverblijf. Het is overigens wel de bedoeling dat dat er komt. "We zijn nog in onderhandeling met Ten Brinke", zegt Onno Bakker, directeur van Kinderopvang Wageningen.

Ten Brinke was niet bereikbaar voor commentaar.