Nieuws Actueel

Wellness voor baby's: 'ze ontspannen helemaal'

Wie denkt dat wellness alleen voor volwassenen is, heeft het mis. In het Vlaamse Berchem heeft de eerste Baby Spa de deuren geopend. Oprichtster en moeder Chiara van Hirtum ziet ook in Nederland kansen, schrijft het AD.

Sanne Riepema en Simone van Zwienen | Foto: Precho 23 november 2016

Precho

Een gelukzalig gezichtje, trappelende beentjes in warm water en na afloop slapen als een roos. De baby's die zich aan de speciale wellness wagen, genieten volgens de Belgische Chiara van Hirtum met volle teugen. "Ze ontspannen helemaal." Dat is niet het enige waar de bubbelbaden van 35 graden goed voor zijn. Een kwartiertje ronddobberen in een zwemluier zou ook goed zijn voor de spierontwikkeling, het slaapritme, de ademhaling en het contact met de moeders langs de kant.

De Belgische kwam op het idee voor de spa nadat ze negen maanden geleden dochtertje Noëmi kreeg. "Ik was vroeger wedstrijdzwemster. Ik wilde met mijn dochtertje iets met water of zwemmen doen. In gewone zwembaden stuit je op chloor en koud water. Volgens de Belgische Hoge Gezondheidsraad is dat hartstikke slecht."

Nieuw concept

Dus nam Van Hirtum het heft in eigen handen en zette ze een heuse wellness voor baby’s neer, iets onder Antwerpen. "Noëmi was mijn eerste testpersoontje." Inmiddels heeft de Belgische het aardig druk. "Het gaat lekker. Ik ben net opgestart, dus wie weet wat er nog gaat komen."

In Azië zijn 'baby spa’s' een bekend fenomeen. In Europa is het een vrij nieuw concept. In Nederland is nog geen baby spa, maar als het aan Van Hirtum ligt komt daar verandering in. "Als dit goed blijft gaan, wil ik uitbreiden. Waarom niet in Nederland!" De sessies van 55 euro duren een kwartier tot een halfuur. De spa is bedoeld voor baby’s tot zes maanden oud. "Vanaf dat moment worden ze te druk voor de wellness", legt Van Hirtum enthousiast uit. "Ik heb de beste baan van de wereld."