Nieuws Actueel

Van winkelstraat tot woonboulevard: deze paasdrukte is welkom

Van woonboulevards tot de binnensteden, van Keukenhof tot IKEA en Intratuin: de drukte waarop dit paasweekend gerekend werd, die is er inderdaad.

ANP 8 april 2023

Laatste update: 10 april 2023 11:00

Pasen topdrukte

Topdrukte (ook) in Amsterdam, tijdens beide paasdagen. Foto's: ANP.

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten tijdens Pasen 2023

Woonwarenhuis IKEA, een van de winkels die op tweede paasdag vaker wordt bezocht dan op andere dagen, verwacht overal genoeg personeel in te kunnen zetten. ,,Ze zijn gewend om tijdens Pasen grote groepen mensen te ontvangen", zegt een woordvoerder.

Ondernemers en medewerkers van Intratuin zijn volgens directeur Peter Paul Kleinbussink 'erg goed voorbereid' op een paasweekend dat naar verwachting drukker wordt dan normale weekenden. "Vooral gezien het het perfecte weer om in de tuin te werken", zegt hij over de weersverwachting. Volgens hem zijn er genoeg planten in de tuincentra aanwezig.

Lees ook: Overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra tijdens Pasen 2023

Ook supermarkten houden rekening met drukte op ook tweede paasdag, zeggen Albert Heijn en Jumbo. Een woordvoerder van Jumbo meldt dat distributiecentra van de super al geruime tijd bezig zijn met het plannen van de bevoorrading rond Pasen, waarbij rekening wordt gehouden met een grotere vraag voor zowel paasproducten als dagelijkse boodschappen. "Wij draaien met maximale bezetting. Dat geldt niet alleen voor de winkels, maar ook voor onze distributiecentra en onlineservice."

Lang niet alle restaurants zijn beide paasdagen geopend, maar konden wel weer 'reserveringen als vanouds' noteren.

Lees ook: Overzicht openingstijden HEMA tijdens Pasen 2023

Traditiegetrouw worden tijdens Pasen veel eieren gegeten. Die worden volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) duurder. Nederlanders waren in februari ruim 26 procent meer kwijt voor eieren dan een jaar eerder. Een woordvoerster van Albert Heijn verwacht dat consumenten eieren niet laten liggen vanwege de gestegen prijzen. ,,Eieren zijn met Pasen ieder jaar een veel gekocht product. Ook dit jaar", zegt ze.

Lees ook: Voor wie echt niet zonder kan: veel Actions tijdens béide paasdagen geopend

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws