Nieuws Actueel

Yvon Jaspers stelt nieuwe boeren Boer Zoekt Vrouw voor

Yvon Jaspers stelt op 28 augustus de boeren voor die meedoen aan een nieuwe editie van Boer Zoekt Vrouw Internationaal. Dit keer gaan vijf agrarische ondernemers die zijn geëmigreerd naar het buitenland op zoek naar de liefde van hun leven.

Van onze redactie 25 juli 2016

Yvonjaspers

"Het waren bijzonder afwisselende reizen die we hebben gemaakt", zegt Yvon Jaspers over de boeren die ze in het buitenland heeft bezocht. "We gingen van arm naar rijk en van storm naar hitte. Wat zo mooi is, is dat we natuurlijk naar de plekken gaan waar het voor boeren paradijselijk is. Niet naar de grote steden, zeker niet naar de toeristische plaatsen, maar juist naar de ruimte en naar de vrijheid. Het is alsof we in elk land De Achterhoek of Brabant opzoeken. Je ziet van alle landen het boerenleven. Ook al vlieg ik naar de andere kant van de wereld, uiteindelijk zit ik bij een Nederlandse boer aan de keukentafel en voelt het heel erg vertrouwd."

Stappen zetten

De deelnemers zijn geselecteerd uit ruim honderd aanmeldingen en variëren in leeftijd van begin 20 tot in de 50. De een moet zijn eerste stappen op liefdespad nog zetten, de ander heeft een huwelijk achter de rug. Sommigen zijn samen met hun ouders geëmigreerd, anderen hebben in hun eentje huis en haard verlaten omdat de omstandigheden in het buitenland beter zijn: minder regels, meer ruimte, meer groeimogelijkheden.

Geen afvallers

Boer zoekt Vrouw Internationaal wijkt af van de reguliere uitzendingen. De vijf boeren die zich voorstellen aan het publiek worden gedurende de hele reeks gevolgd, er valt niemand af. Ze ontmoeten tien briefschrijfsters tijdens een speeddate in Nederland, gaan op dagdate en vervolgens gaan de drie vrouwen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. Hier leren ze elkaar steeds beter kennen. De vrouwen maken kennis met het boerenleven, de omgeving en de cultuur waarin de boer leeft en werkt. Aan het eind van de week maakt de boer z’n keuze: van welke vrouw gaat z’n hart sneller kloppen? Met wie ziet hij een toekomst voor zich? Deze vrouw gaat met de boer mee op citytrip in eigen land.

Gerelateerde artikelenTouringcars blijven komen voor boer Geert