Nieuws Actueel

Zo overleef je de terug-naar-werk-blues

Eveline Meijer 4 januari 2016

Werk 2016 Eerste Werk Dag

De feestdagen zijn voorbij, wat betekent dat iedereen weer aan het werk gaat. Maar na een paar dagen verplichte vakantie kan dit wel eens lastig zijn. Met deze tips ben je zo weer gewend aan je normale werkweek.

1. Stel geen vragen over nieuwjaarIedereen antwoord hetzelfde als je vraagt hoe oud en nieuw was: ‘Geweldig!’ Vaak wordt dit antwoord gevolgd door verhalen over teveel alcohol en te weinig slaap. Hoor die verhalen een keer of twintig aan, en je komt nauwelijks aan werken toe. Wens iedereen een gelukkig nieuwjaar, en laat het daar bij.

2. Zoek je mailbox uitDit betekent niet dat je alle e-mails die tijdens de verplichte vrije dagen zijn binnengekomen moet gaan lezen, maar je ongelezen e-mails van heel 2015 eens moet laten gaan. Je antwoord is immers toch al te laat. Schoon je mailbox op, archiveer belangrijke e-mails en begin het jaar met een schone lei.

3. Accepteer dat je minder werktOp die eerste dag na een aantal vrije dagen doe je altijd minder dan op andere werkdagen. Accepteer het en maak je er vooral niet druk over. Morgen is er weer een dag, en dan kun je weer vol aan de bak.