Nieuws Actueel

Zwolse Superbuddy bezorgt straks ook in Utrecht

Even vers brood of beleg bestellen vanuit Den Haag voor je moeder in Zwolle? Het Zwolse bedrijf Superbuddy zorgt ervoor dat de boodschappen aan de deur worden afgeleverd. Het bedrijf breidt haar service nu uit naar Utrecht, schrijft De Stentor.

Merle Heppenhuis & Ingrid Willems | Foto: Stock 10 februari 2017

Supergoed

Hans van der Vecht is één van de klanten van Superbuddy. Wekelijks bestelt hij vanuit zijn huis in Den Haag boodschappen voor zijn 97-jarige moeder die in Zwolle woont en niet zelf naar de supermarkt kan. ,,Ik kan nu verantwoorde producten bestellen voor haar en zij krijgt ze thuisbezorgd."

Via de app van Superbuddy kunnen klanten hun boodschappen bestellen. ,,Dat zijn jonge gezinnen, waarvan de ouders zelf geen tijd hebben om boodschappen te doen, maar dus ook mantelzorgers die iets voor hun ouders bestellen", legt Tim van den Heuvel, mede-oprichter van Superbuddy, uit. Ook kunnen senioren die niet zo handig zijn met de smartphone, telefonisch een bestelling plaatsen. ,,Maar eigenlijk kan het niet uit om daar een telefoniste voor in te zetten, daar moeten we nog iets op vinden."

Investeerder

Superbuddy doet het in Zwolle met zo'n 1.000 klanten, elf medewerkers op kantoor en ruim twintig buddy's zelfs zo goed, dat de boodschappenservice dankzij de hulp van investeerder PPM OOST NV binnenkort ook in Utrecht beschikbaar is. ,,Veel van het geld dat binnenkomt steken we in onze software, maar marketing is natuurlijk ook belangrijk bij het opzetten van een nieuwe vestiging."

Boodschappen kunnen volgens Van den Heuvel binnen twee uur bij de klant op het aanrecht staan. ,,Dat is het voordeel van ons ten opzichte van de eigen bezorgservices van de supermarkten. Bovendien bezorgen wij al aan huis als de prijs van de boodschappen minimaal tien euro is. Elders ligt die beginprijs hoger."

De wereld van het aan de voordeur laten bezorgen van je dagelijkse boodschappen neemt een vlucht. Naast de bezorgservice van de traditionele supermarkten, zijn er ook nieuwe initiatieven. Zoals een websupermarkt of een personal shopper. Die laatste in Zwolle en omgeving.

Gat in de markt

Boodschappen thuis laten bezorgen terwijl het je niets extra's kost. In dat gat is de vorig jaar in Amersfoort opgerichte websupermarkt Picnic gestapt. De onderneming is na een jaar zó succesvol, dat ze nog dit jaar steden als Apeldoorn, Harderwijk en Lelystad aan haar lijstje toevoegt.

Ook de bezorgservice van de traditionele supermarkten boert goed. Zo zien de Plus supermarkten een sterke toename. Inmiddels bieden 240 van de 262 winkels deze service, meldt Debbie Huisman van de supermarktketen. Bij Albert Hein is het online boodschappen doen afgelopen jaar met 30 procent gestegen, zegt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh.