Nieuws Coronavirus

Deze ondernemers starten juist nú een nieuw bedrijf

Middenin de coronacrisis een bedrijf starten: je moet het maar durven. Hoewel het aantal faillissementen de afgelopen maanden steeg, grijpen sommigen deze periode juist aan om voor zichzelf te beginnen. Vier startende ondernemers over hun drijfveren.

Van onze redactie 15 juli 2020

Bedrijf starten corona crisis 3

Floor Ingen Housz en Imke Plaggemars zegden dit jaar hun baan op om fulltime bezig te gaan met hun online platform The Spirit Junkies.

De cijfers liegen er niet om: in vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar stopten er dit jaar 26 procent meer fulltime zelfstandigen en ook het aantal faillissementen nam toe. Toch is er sinds juni weer een positieve trend zichtbaar, blijkt onder meer uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Het aantal zzp’ers nam deze maand zelfs toe

Dit zijn vier ondernemers die de uitdaging aandurfden en juist een nieuw bedrijf startten tijdens de lockdown.

Martijn Staal

Startte bedrijf in online marketing en sales

,,Ik had een goede baan als digital marketingmanager bij een dochteronderneming van Heineken. Maar door corona gingen campagnes niet door. Tegelijkertijd merkte ik dat bedrijven door het thuiswerken versneld moesten digitaliseren. En dat nieuwe klanten niet zomaar meer organisch aan kwamen waaien, maar dat ondernemers zelf campagne moesten voeren. Voor mij een reden om mijn baan op te zeggen en een langgekoesterde droom te realiseren om te ondernemen.” Met groei.marketing zet Staal samen met de teams van de ondernemers zelf in enkele weken een complete marketing- en salesorganisatie op.

''Zonder het thuiswerken was onze startup niet in zo’n stroomversnelling geraakt als nu''

Daniël van der Waals, oprichter Beemup

Daniël van der Waals

Realiseert virtual reality-conferenties

Door al het thuiswerken waren fysieke evenementen en conferenties niet meer mogelijk. Om toch conferenties te organiseren die zo dicht mogelijk tegen events met echte ontmoetingen aanzitten, ontwikkelt Daniël van der Waals Beemup. Via Virtual Reality worden bijna zo goed als echte virtuele presentaties, conferenties en paneldiscussies gegeven. ,,Zonder het thuiswerken was onze startup niet in zo’n stroomversnelling geraakt als nu”, aldus Van der Waals.

Lees ook: Gripz: hoe een idee van vorig jaar door corona nóg nuttiger wordt

Floor Ingen Housz en Imke Plaggemars

Startten met hun spirituele platform

Floor Ingen Housz en Imke Plaggemar startten ‘The Spirit Junkies’ om vrouwen te inspireren om meer vanuit hun missie te gaan leven. In de webshop verkopen zij kristallen en edelstenen en andere producten die ondersteunend en inspirerend zijn gedurende de persoonlijke en spirituele groei. Op hun platform brengen ze ondernemers voor het voetlicht die een bijdrage kunnen leveren aan dit proces. Op deze manier hopen ze vrouwen te kunnen verbinden. Wat in december 2019 begon als zijproject, groeide tijdens de thuiswerkperiode zo hard door, dat ze beiden hun baan opzegden om fulltime aan hun platform te werken.

Lees ook: Snel personeel nodig? Subway werft medewerkers met emoji's

Myrthe Claus

Helpt ondernemers voor zichzelf te beginnen

,,Vlak voordat onze wereld veranderde door corona, waren wij klaar met het uitwerken van onze Big 5-programma's: een mooi concept om op een zeer doeltreffende manier startende vrouwelijke ondernemers te begeleiden. Maar toen kwamen onze plannen door alle ontwikkelingen opeens in een ander licht te staan; wie zou er nu nog voor voelen om voor zichzelf te beginnen? Wij twijfelden. Maar besloten ons concept toch te lanceren. Want hoe onzeker de ontwikkelingen en de economie ook zijn, we zijn er van overtuigd dat ondernemers (weer) zullen opstaan en inspelen op oude of juist nieuwe behoeften en kansen die ontstaan. En de praktijk bewijst ons gelijk."

Meer info: vrouwen-ondernemen.nl

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.