Nieuws Coronavirus

Deelscooteraanbieder Check helpt Rotterdamse ondernemers bij vervoer klanten

Ondernemers met een niet-cruciaal contactberoep mogen sinds gisteren weer open. Na deze periode van stilstand is het van vitaal belang voor kleine ondernemingen om de klantenstroom weer op gang te brengen. Het ov opereert echter nog op een aangepaste dienstregeling en is daardoor beperkt toegankelijk. Elektrisch deelscooterbedrijf Check stelt daarom rijtegoed beschikbaar zodat klanten van ondernemers in Rotterdam gratis een alternatief hebben om de rit toch te kunnen maken.

Van onze redactie 12 mei 2020

Check deelscooter

Een deelscooter van Check. Onder: de oprichters van Check. Zittend Marco Knitel, staand Paul van Merrienboer. Foto's Check

,,Onze scooters helpen mensen om het maximale uit de stad te halen. Wij geloven dat lokale ondernemers het bruisende hart zijn van wat wonen en werken in een stad als Rotterdam zo leuk maakt.’’ aldus mede-oprichter Paul van Merrienboer.

,,Iedereen heeft er baat bij dat juist kleine bedrijven overeind kunnen blijven en niet de dupe worden van de coronacrisis. Door hun klanten veilig en kosteloos vervoer aan te bieden hopen we dat de toestroom naar de ondernemingen zo snel mogelijk weer aantrekt.”

''Nu de coronacrisis in een nieuwe fase is beland en de behoefte aan vervoer voor meer mensen toeneemt, is het tijd voor een nieuwe actie waarbij we Rotterdam langzaam weer openen''

Paul van Merrienboer, Check

Aanvragen kickstart-pakket

Geïnteresseerde ondernemers uit Rotterdam kunnen via deze link meer informatie vinden en een kickstart-pakket aanvragen. Het kickstart-pakket bevat onder meer een bedrijfsspecifieke promotiecode waarmee de ondernemer zijn klanten gratis gebruik van de deelscooters kan laten maken.

De actie voor ondernemers behoort tot een serie aan initiatieven die Check de afgelopen periode heeft uitgerold. Eerder werd Check Zorghelden geïntroduceerd, een actie waarmee zorgpersoneel in Rotterdam kosteloos gebruik kan maken van de elektrische deel scooters.

Zorghelden in tijden van corona

Van Merrienboer: ,,Tot nu toe hebben de deelnemende zorghelden met elkaar al meer dan 16.000 minuten gebruik gemaakt van onze scooters om zich veilig te kunnen verplaatsen. Nu de coronacrisis in een nieuwe fase is beland en de behoefte aan vervoer voor meer mensen toeneemt, is het tijd voor een nieuwe actie waarbij we Rotterdam langzaam weer openen.”

Lees ook: Deelscooter Check gaat schone strijd aan met verkeersinfarct

Sinds februari actief

De missie van Check is het aanbieden van de makkelijkste weg door de stad. Het bedrijf biedt hiertoe een mobiele app aan waarmee gebruikers elektrische deelscooters per minuut kunnen reserveren en gebruiken. Sinds februari 2020 is Check actief in Rotterdam en nog dit jaar breidt het bedrijf haar diensten uit naar andere steden in Nederland.