Nieuws Coronavirus

TOGS-regeling uitgebreid: supermarkten ook recht op coronagift

Supermarkten op specifieke locaties krijgen ook ondersteuning van de overheid. Grootgrutters bij een camping, station, recreatieterrein of studentencampus (SBI Code 47.11) kunnen vanaf vandaag ook aanspraak maken op de TOGS/TVL-regeling, meldt het Vakcentrum voor Zelfstandig Retailondernemers.

Van onze redactie 15 juni 2020

Buurtwinkel supermarkt togs corona

Archief foto van premier Mark Rutte.

Supermarkten die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich inschrijven voor de Regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). De regeling staat ook bekend als de 4.000-euro-regeling aangezien ondernemers die er aanspraak op kunnen maken recht hebben op 4.000 euro. Inschrijving voor de TOGS-regeling kan nog tot en met 26 juni 17.00 uur.

Vervanging TOGS door TVL-regeling

Eerder maakte de overheid al bekend de TOGS-regeling te vervangen door de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten). Door de aangekondigde uitbreiding kunnen ook supermarktondernemers binnen de omschreven sectoren nu aanspraak maken op de TVL-regeling, mits zij ook aan de andere voorwaarde van de regeling voldoen.

De TVL-regeling geeft een maximale tegemoetkoming van 50.000 euro over drie maanden tijd. Hoe hoog dat bedrag daadwerkelijk wordt is afhankelijk van de vaste lasten en omzetverlies van het bedrijf. Ondernemers met minimaal 30 procent omzetverlies binnen de juiste SBI-codes kunnen aanspraak maken op de TVL-regeling.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.