Nieuws Horeca

Horecava: tweesterrenrestaurant Flore wint Gouden Koksmuts 2023

Tweesterrenrestaurant Flore in Amsterdam is de winnaar van de Gouden Koksmuts 2023, met Jasper Panis en Max Risselada.

Van onze redactie 9 januari 2023

Gouden koksmuts flore

De Horecava is al 65 jaar de grootste Nederlandse horecabeurs waar vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen elkaar ontmoeten. Van 9 tot en met 12 januari vindt Horecava plaats in RAI Amsterdam.

De finale van de Hanos Gouden Koksmuts 2023 werd gehouden op de openingsdag van de Horecava. De zes finalisten moesten een amuse en viergangenmenu voor zes personen maken. Voorgerecht was een visgang, dus vis en schelp- of schaaldieren. In het hoofdgerecht moest het kalfsvlees uit de black box worden gebruikt. Het nagerecht moest de twee producten uit de black box bevatten. En dat er op hoog niveau werd gekookt, zag ook de vakury, bestaande uit Marcel de Leeuw, Jonathan Zandbergen, Waldrik Kremer, Bert van Manen en Frank Fol.

‘Waanzinnig’ reageert souschef Jasper Panis van tweesterrenrestaurant Flore bij MissetHoreca. ‘Ik besef het nog niet. Deze past natuurlijk mooi bij onze tweede Michelinster'.

Finalisten van de Gouden Koksmuts 2023

  • Hotel Restaurant Het Roode Koper
  • Restaurant Flore
  • Restaurant Moustique
  • Passy Events
  • Restaurant Dorset
  • Restaurant The Lemon Tree

Het winnende team won naast de Gouden Koksmuts, een gouden medaile, de large Big Green Egg, een Rational iVario, een Wusthof messenset/koffer, een Van Drie cheque voor zevenhonderdenvijftig euro aan kalfsvlees en een Gastronomisch Gilde cheque van duizend euro.

Net zoals in 2020 verzorgde het Gastronomisch Gilde, met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel, deze Gouden Koksmuts-wedstrijd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws