Nieuws Horeca

Michelinsterren-chef Sidney Schutte opent nieuw, eigen restaurant in Kuala Lumpur

Voor twee Michelinsterren-chef Sidney Schutte komt een droom uit. Hij opent begin 2024 een eigen restaurant in Kuala Lumpur, Maleisië, op de 51e verdieping van het Face Hotel.

Bron: Misset Horeca 7 juli 2023

Kuala lumpur

Kuala Lumpur, de nieuwe thuisbasis van Michelinsterren-chef Sidney Schutte. Foto: Shutterstock.

Op die 51e verdieping van het Face Hotel, op steenworp van de bekende Twin Towers van Kuala Lumpur, mag Sidney Schutte het helemaal naar eigen believen gaan aanpakken. Hij was eerder dit jaar in Maleisië, toen de toren net was opgeleverd, weet MissetHoreca te melden. ,,Alle verdiepingen zijn gevuld met kamers en appartementen, behalve de 51e. Dat is een grote, kale betonnen ruimte. En die mag ik helemaal gaan vullen. Het wordt echt heel dik, en het uitzicht is fantastisch."

Gezocht: personeel, liefst uit Nederland, Europa

,,Ik zoek nu eerst mensen voor de belangrijke functies: chef, sous-chef, patissier, sommelier, restaurantmanager. En daarbij heb ik het liefst mensen uit Nederland of Europa.". Hiermee doet Schutte meteen een oproep aan mensen die met hem het avontuur in Maleisië aan willen gaan. ,,Bijvoorbeeld een jong stel wat de kar daar wil gaan trekken, dat zou mooi zijn.'

Lees ook: Michelinsterren 2023: Overzicht van de beste restaurants

Michelin, Gault&Milau, SVH Meeesterkok

Het restaurant in Kuala Lumpur is niet Sidney Schutte's eerste buitenlandse avontuur; hij werkte eerder succesvol bij restaurant Amber in Hongkong en is culinair adviseur van het luxe resort Grand Velas Los Cabos, op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Baja California aan de Mexicaanse westkust.

Sidney Schutte was tien jaar lang de rechterhand van Jonnie Boer in De Librije, waar hij een integrale rol in het creatieve proces en de ontwikkeling van de gerechten van het restaurant vervulde. Het succes van De Librije leidde tot een uitbreiding van het merk in de vorm van een hotel en een tweede restaurant genaamd Librije's Zusje, waarvan Sidney later de Executive Chef zou worden en Michelin hem twee sterren toekende.

Lees ook: Sergio Herman opent mogelijk in Kruisherenhotel Maastricht

In 2017 werd Sidney door Gault & Millau erkend als Chef van het Jaar en stond hij op nummer 65 op de lijst van 'The Best Chef Award 2017'. In 2019 trok het echtpaar Boer zich terug uit Zusje en ging Sydney zelfstandig verder als Spectrum. In 2018 startte hij met Café Cliche in Amsterdam, wat in 2020 een zusje kreeg in Middelburg.

Sidney's invloed in de culinaire industrie krijgt veel aandacht; hij werd geprezen met de titel 'SVH Meester-kok', de hoogste erkenning die een chef-kok in Nederland kan behalen.

Sidney Schutte. Foto: De Buik.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws