Nieuws Horeca
De Gieser Wildeman behoudt Michelinster voor vijftiende jaar op rij
Champagne op zaterdagochtend in de keuken van restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos. Want voor de vijftiende keer mag eigenaar René Tichelaar zichzelf sterrenchef noemen. De Franse restaurantgids blunderde zaterdag namelijk door de felbegeerde bekroningen uit te laten lekken.

René Tichelaar heeft met zijn De Gieser Wildeman in Noordeloos opnieuw een Michelinster gekregen van de Franse restaurantgids. Foto: AD/Cor de Kock,
,,Het zal wel een foutje zijn geweest’’, vermoedt Tichelaar na het uitlekken van de Michelinsterren in de app van de Franse restaurantdeskundigen. Hij had er namelijk op gerekend dat hij het 29 maart te horen zou krijgen of de ster behouden blijft voor zijn restaurant. ,,Normaal laat Michelin echt niets uitlekken. Een ster erbij of juist eraf: ze maken het nooit eerder bekend,’’ vertelt hij in het AD.
Maar malen doet Tichelaar er zeker niet om. Voor de vijftiende keer mag hij zichzelf sterrenchef noemen. ,,Ik had ook niet geweten waarom ze ons hem zouden afnemen, hoor’’, lacht hij. ,,We zijn hier altijd serieus en fanatiek met ons vak bezig. En verzaken kunnen we niet in de keuken, want onze gasten zitten op vijf meter afstand. Nou, dan zouden we het echt wel horen als we er niets van zouden bakken.’’
"Commercieel gezien is een Michelinster natuurlijk geweldig voor je zaak en persoonlijk is het een enorme veer op je hoed. Maar ik vind het al heel wat dat we in de gids zijn opgenomen"
De Giesser Wildeman is de enige sterrenzaak in de regio’s Dordrecht en Rivierenland. DeliCees in Dordrecht van chef Cees Timmerman is wel opgenomen in de bekendste restaurantgids van de wereld, maar wacht nog op de felbegeerde ster. Hij zou liegen als hij zegt dat het ontbreken van een ster geen gemis is voor zijn zaak. ,,Commercieel gezien is een Michelinster natuurlijk geweldig voor je zaak en persoonlijk is het een enorme veer op je hoed. Maar ik vind het al heel wat dat we in de gids zijn opgenomen. Daarmee zijn we ook al uniek in Dordrecht.’’
Menu voor minder dan 37 euro
Maandag presenteert Michelin officieel de Nederlandse sterrenrestaurants. ,,Mosterd na de maaltijd’’, zegt Timmerman. Toch wachten andere restaurants nog wel gespannen af. Onder meer De Ertepeller in Papendrecht. ,,De sterren zijn uitgelekt, maar voor de rest is er nog niks bekend’’, zegt chef Arjan Kuipers, die door de Fransen al eens met een Bib Gourmand is bekroond voor een menu onder de 37 euro.